Äntligen resa – trots allt!

Här sitter jag och ska snart ge mig iväg till Iraklio för övernattning. Imorgon bitti är det dags att resa till Neapel! Efter några dagar där tar jag mig till Rom och den 20 oktober är det dags att säga tack och på återseende till Italien.

Du som följt bloggen vet att jag fick skjuta fram Englands-resa i maj 2020 till maj 2021. Så kom tredje vågen och resan fick skjutas fram till maj 2022. Viruset lugnade ner sig, inreseregler togs bort, jag fick min andra booster – då bryter jag handleden! Då sköt jag inte fram resan utan avbokade allt (förlorade inte en krona – nå’t positivt i eländet) och la ner plastfickan i en skrivbordslåda. Resan till Cotswolds och Oxford ska göras, men lusten måste komma tillbaka.

Så jag bokade en resa till Neapel och Rom nu i höst istället. Det skulle varit vandring på Amalfi-kusten och Pompeji, men den kusten är så dyr så det får jag spara till. Den lär ligga kvar och vänta! Neapel är första besöket för min del, Rom besök nummer fyra.

Förra torsdagen ordnade min fd språklärare en dag med bl a besök på museum här i sta’n, promenad vid dammen och lunch uppe i bergen. När vi skulle lämna sta’n tyckte han det var onödigt att köra med flera bilar så han pusslade ihop oss. Och vilken tur jag hade! I min bil hamnade en italienare som gav massor med tips om Neapel vilka han se’n mailade (7 mail!) med länkar.

Förra helgen såg det ut som om även denna resan skulle ställas in. Jag hade då misstanke om halsfluss samt den märkligaste och häftigaste förkylningen på flera år. Så kom tanken: jag har väl inte covid… Satt en stund och bara tittade på testet. Hade jag covid kunde jag givetvis inte resa utan måste ställa in. Igen. ”Om det är så så ska jag aldrig resa nå’nstans, inte ens på besök till Skåne”, tänkte jag.” Jag ska aldrig lämna Kreta över huvud taget!” Du förstår hur eländig och deppad jag var?

Testet var negativt och det gav mig ny kraft. Här ska kämpas! Fram med Depon (typ Alvedon), näsdroppar, dricka, sova, vila, sova. Dricka igen. La ett inlägg på min facebook om att jag gärna tog emot glada tillrop. Tänkte att jag behövde lite peppning där i min ensamhet. Och det kom många kommentarer! Stort tack för dem! Jag fick t o m en videohälsning från ett barnbarn (en liten sötnos) i Falkenberg (inte mitt barnbarn, alltså)! Och min systerdotters kommentar var en välbehövlig spark i ändan:
Nu skärper du dej fantami, moster!!😉 Det får vara slut på sånna här stolleprov! Krya på dej ordentligt!🤗💕

Tipsen i kommentarerna var så många att jag inte visste var jag skulle börja. Så tänkte jag att kanske man kan blanda allihop? Jäklar vilken dunderkur det skulle bli! Kanske skulle eliminera mer än förkylningen.
Innehåll vätska: raki, whisky, ouzo, äggtoddy, rom, hett vatten och ”varma drycker” (antar att man kan välja efter tycke och smak). I denna blandning ska läggas honung, vitaminer, frukt, ingefära och vitlök. Att äta därtill: pizza och sedan italiensk glass. Efteråt gurgla med saltvatten.
Kanske även hjälper mot covid!

På måndagen till apoteket och köpte Trebon (slemlösande och vidgande). Nu är jag inte helt frisk utan ”resfrisk” så nu smäller det!

Bloggen ligger nere under resan. Jag tycker om att vara frånkopplad, men min frissa Maria (som älskar Rom) och min systerdotter Frida (som lånar mig sin soffa när jag är i Skåne) har beställt ett foto då och då på min facebook så det är bäst att lyda. Annars kanske jag får ligga under en buske i en park i Ystad med snedklippt, regnbågsfärgad frisyr!

Ha det gott! Var rädd om dig och andra!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Finns också på facebook
Välkommen!

7 tankar på “Äntligen resa – trots allt!

 1. Thalassa

  Så roligt att läsa att du kommer iväg till underbara Rom! Ja, Neapel är säkert också spännande att utforska – har aldrig varit där. Önskar dig en superhäftigt, intressant, avkopplande m m resa!
  Jag har ju gått lite ”jämsides” med dig även om det i mitt fall gäller kretavistelserna. Först alla covidrestriktioner, sedan bruten handled, därefter egen covid, vilket sammantaget ledde fram till helt försvunnen reslust. Just nu dock helt OK här hemma med underbara höstdagar. Men november nalkas…
  Som sagt: ha det så bra och var rädd om dig – du med!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Pingback: Neapel och Rom – inledning | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s