Inte en dag som alla andra

Å, så glad jag blev igår när det kom en kort regnskur! 0,8 mm blev det så inga mängder. Tillräckligt för att ge oss frisk, ljuvlig luft efteråt. Senast det regnade var den 15 juni: 6,4 mm och innan dess 1 mm den 1 april. Och jag pratar om Ierapetra, inte övriga Kreta. Faktum är att hela Grekland skulle behöva läggas i blöt! Det är så torrt, så torrt.

Det här inlägget skulle handla om några nyheter som vaccineringsläget, bl a inom vissa yrkesgrupper, och flyktingsituationen Turkiet – Grekland (EU) samt några andra nyheter/händelser. Men det blir inte alltid som man tänkt sig!

Stranden eller vandra var inget alternativ idag eftersom vädret är fortsatt ostadigt, verkar stabilisera sig i helgen. Så varför inte en utflykt? Varför inte en tripp till Agios Nikolaos? Jag behövde miljöombyte och friska ögon för mitt fotograferande. Inspiration och lust! Så Panda och jag gav oss iväg!

Med kameran på axeln startade jag från marinan och gick längs havet. Det ligger en fantastiskt fin segelbåt med svensk flagga i marinan, men den har legat där ett bra tag. Övergiven? Jag trodde att båtar måste ha två flaggor – dels en varifrån de kommer, dels en som en hälsning till landet där man ligger. Men det var få båtar som hade flaggor. Trist. Roligt att se världen samlad på lilla Kretas tröskel. En kanadensare la till och en båt hade en flagga som inte finns på internet i någon förteckning. Kanske ”hittepå”?

Så upp och ner i gränder, vyer ut mot havet och bortåt ”mina” berg: Thripti-bergen. Fika som vanligt på Asteria och en macka för energi. Fortsatt strosande i gränder. Upp och ner, hit och dit. Försökte hitta ett tema, kanske väggmålningar och graffiti… Tog några foton. Thripti-bergen på andra sidan Mirabellobukten till vänster och till höger katten som såg ut som om han skulle anfalla om jag kom på idén att sno hans vatten!
(klicka på foton för större storlek)

Här två stunder fångade då jag blev dels arg, dels full i skratt. Runt ”bottenlösa” sjön har det satts upp fem fotografier på plexiglas. De måste givetvis förstöras. Jag frågade en grek en gång varför det inte görs nå’t åt klotter, varför det inte städas bort. Svaret var att det anses att alla har rätt till ”freedom of speech”, dvs yttrandefrihet. Jag svarade att jag tycker att det är förstörelsefrihet av annans egendom och bidrag till allmän otrivsel.
Det andra fotot – visst, man ska inte slänga ner fimpar i papperskorgar, men lycka till när det börjar blåsa!

Hittade mest motiv som jag fotograferat flera gånger. Ingen inspiration eller lust infann sig. Däremot fick jag huvudvärk. Jag behöver redig mat, tänkte jag, så jag traskade in på La Strada. Åt jättegott och servitrisen konstaterade att hon hade minsann inte bara ont i huv’et utan i hela kroppen. ”Det är det här vädret!”. Och visst, det skiftar varannan timme så det kan nog ligga nå’t i det.

Middagen var god, men inte botade den nå’n huvudvärk. Nu är jag hemma och tänker inte skriva mer i bloggen idag mer än:
Ha en skön helg! Var rädd om dig och andra!

PS. Får bli nyheter nästa vecka plus att jag ska berätta om en fantastisk man från Vermont!

Koppla av, upplev och njut av sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni. Stadspromenad och biltur året om.
Kontakta mig för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

PS. Finns också på facebook

6 tankar på “Inte en dag som alla andra

  1. Thalassa

    Huvudvärk är pest och pina, men du verkar ha haft en trevlig dag i alla fall! Det är länge sedan jag varit i Agios Nikolalaos, men på den tiden vi höll till i sydost var en utflykt till AN obligatorisk. Så mysig stad, och jag (som aldrig betecknat shopping som ett nöje) älskade att shoppa där. Det var på drachmer-tiden … Undrar just om jag skulle tycka likadant nu. Men enligt dina inlägg låter det väldigt trevligt nu också.
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

    Svara
  2. Pingback: Fotografi: snöflingor och hängivenhet (tillägg 1) | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s