Hemma igen trots egenstrul

Härliga dagar i Skåne! Musikafton, utställningar, träffa vänner och familj och mor, god mat, gott vin, perfekt temperatur, vandring i vackra Skåne, vinst i minigolf och mer därtill. Så i onsdags, den 24 juli, var det dags att styra hemåt till Ierapetra. Jag fick en idé att checka in via nätet så borde det gå smidigare på Kastrup. Brukar inte göra det så kanske det fanns en aning… Hur som helst, jag klickade på länk för check-in som jag fått via mail.

Biljetten dök upp på skärmen. Och då stannade världen samtidigt som min hjärna gjorde två saltomortaler för att sedan lägga sig ner. Livlös.

Det stod July 25 på skärmen. Fel datum. Jag skulle ju flyga hem den 24 juli. Eller…?

All planering med övernattningar, besök, aktiviteter osv slutade med 24 juli. Hyrbilen var bokad till 24 juli. Blomvakten hemma i Ierapetra skulle vattna sista gången 23 juli.

Hur kunde detta hända? Jag har absolut ingen aning. Jag hade bestämt att 24 juli var ett bra slutdatum för vistelsen, men antingen klickade jag fel vid biljettbokningen eller upptäckte ett bättre pris 25 juli. Hjärnan fortsatte tydligen i vilket fall som helst att fokusera på 24 juli. Det är i och för sig inte hela världen, det mesta går att lösa och det finns hotellrum. Det som skrämmer mig är att jag som dubbelkontrollerar vid bokning och sedan tar fram allt en vecka innan avresa för slutkontroll inte är att lita på. Jag som är så organisatorisk och ordentlig har tydligen mina fläckar precis som solen.

Allt löste sig. De jag besökte sa glatt (lite väl glatt…) att ”jaha, då stannar du bara en natt till!”. Efter cirka 30 minuters telefonköer fick jag tag på hyrbilsfirman på Kastrup och jodå, det gick att förlänga kontraktet med ett dygn.

Så jag reste alltså en torsdag istället för den i min hjärna välspikade onsdagen vilket gör att jag idag fredag haft torsdag hela dagen. Kommer jag nå’nsin på rätt köl igen?

 

 

Hemresan var inte kul, förseningar både från Kastrup och från Aten. Hemkomst sent, sent. I ett av mina inlägg om Rom skrev jag: ”Kanske återkommer i något blogginlägg framöver varför jag tycker det blir allt jobbigare och irriterande att flyga.”. Denna resan ramlade poletten ner: jag tycker inte längre om flygresorna. Inser att det är något jag måste igenom om jag vill resa. Förr tyckte jag att det var roligt, spännande, förväntansfullt. Inte längre, men jag återkommer om det.
Innan dess kommer två blogginlägg om Skåne!

Nu ska jag sträcka ut mig i soffan och mumla ”imorgon är det lördag” tills det känns i hela kroppen. Eller i alla fall i knoppen.
Ha en skön och fridfull helg!

Stadspromenad i Ierapetra och vandringar på sydöstra Kreta!
Vandringssäsong september-juni, året om stadspromenad.
Kontakta mig för frågor och bokning. Ange vid bokning att du läser bloggen så får du 15 % rabatt (gäller inte enstaka vandring)!
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

6 tankar på “Hemma igen trots egenstrul

 1. MONICA Björnsson

  Hej Ia, jag som sa till min sambo att idag är det nog som Ia ska gå skåneleden (25/7).Min värsta bokning var en boökning en vecka senare än jag skulle hem.
  Ringde SAS och dom skrattade gott och ändrade förmånligt till mig. Det händer tokigheter hela tiden fast jag har stenkoll och inte kan göra fel😁😁😀.
  Nu längtar vi till Kretas värme och härliga bad på Petra Mare och ser framåt att få träffa dig på statspromenaden.😊

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Vandringen på Skåneleden var söndagen 21 juli och det var faktiskt rätt datum! 😉 Jag dök upp på ett hotell i London för att bo en natt i ett bokat rum och de sa att jag var välkommen – en månad senare! De skakade fram ett litet kyffe och jag var så tacksam.
   Ni är så välkomna!

   Gilla

   Svara
 2. stadsmadam

  Men det är väl tur ändå att vi är mänskliga och felar även om vi betraktas oss själva som mycket ordentliga och anser oss ha stenkoll på läget 😊? Men visst kan det bli besvärligt med bokningar, eller i varje fall med allt det extrajobb som missade datum och tider resulterar i. God lördag!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Visst är det så och jag har inga problem med att hitta lösningar. Praktiska problem brukar vara lösbara. Men jag blev så totalt förvirrad! Och det var inte skönt… Detsamma!

   Gillad av 1 person

   Svara
 3. Lena i Wales

  Lätt gjort att förväxla datum, tur att det inte var åt andra hållet, en dag för tidigt.
  Härligt att du haft det bra i Skåne och kanske skönt att var hemma på Kreta igen också.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s