Solig och digital vecka

Efter en vecka med enastående väder har vi idag fått omslag. Strålande sol och mer eller mindre vindstilla avlöstes tidigt i morse av åska och regn. När jag kom hem efter min morgonpromenad kunde jag krama vatten ur kläder och skor. Ingen mening att skynda hem när man väl blivit dyngsur utan lika bra att trava färdigt.

Jag är ju ingen klimatflykting utan bor här av andra skäl och helt ärligt har jag lite svårt att förstå klimatflyktingar. Vad är de ute efter? Finns det ”solgaranti” någonstans? Visst är det härligt med olika väder och årstider! När jag kom till Kreta i slutet av augusti 2010 för att stanna en längre tid sa en av mina kretensiska vänner i mitten av september:
– Jag vill ha regn! Jag är så jäkla trött på solen!
Jag blev förvånad och trodde att hon blivit tokig. I april 2014 flyttade jag ner och när jag tillbringat en hel sommar här sa jag till henne i mitten av september:
– Nu förstår jag vad du menar! Kan vi inte få regn eller storm eller vad tusan som helst utom den där jäkla solen!?
Och hon log och nickade.

Jag har haft några riktiga nagelbitardagar, är nu nästan uppe i armbågshöjd. Förra veckan redigerade jag texter, foton, menyer osv på hemsidan. Denna veckan tog Johan på Hemsida på en dag över för att fixa med krypteringscertifikat och se över SEO. Lite småstrul med krypteringen så jag är så glad över att jag inte gjorde det själv. Jag hade varit förtvivlad och hysterisk just nu, men Johan fixade det. En riktig klippa!

Nu är hemsidan uppe, fräsch och krypterad (viktigt för google…) samt försedd med ett erbjudande, minsann. Nu lär förfrågningar och bokningar rasa in, eller hur!? Jag är så nöjd och väldigt, väldigt glad över att Marharetha Rudberg lät mig använda hennes foto på en av hennes oljemålningar som jag älskar! Det är hennes svågers väl använda kängor och hon har verkligen lyckats fånga hur väl använda de är och ändå redo för nya turer. Tänk, om de kunde berätta! Du kan se fler av hennes verk och anmäla dig till kurs på hennes hemsida.

Medan Johan jobbat i veckan tog jag ett djupt andetag och ändrade tema på bloggen som du kanske uppmärksammat. Det var en del jag inte var nöjd med i förra temat och det behövdes en ansiktslyftning. Det är en del jag inte är nöjd med i detta temat, men en ansiktslyftning blev det! Lite upprensning och fix för ett renare intryck. Blir bra det här!

Så veckan har varit ganska fyrkantig. Jag började lektioner i grekiska i måndags efter ett års uppehåll. Kommer det att lyckas denna gången? Fan vet. Har haft ett snack med min lärare och vi ska ändra lite på upplägget och jag ska försöka låta bli att lägga så stor press på mig själv. Det betyder bland annat att aktivera censurläge i öronen för en del kommentarer från omgivningen för att bara släppa fram de som är peppande och uppmuntrande. Inlärning fungerar mycket bättre om man försöker hitta det roliga eller intressanta istället för prestation. Vi får väl se hur det går. Jag lär väl sucka och pusta lite här i bloggen då och då över den där kinesiskan…jag menar grekiskan.
Och i tisdags hade jag den magiska vandringspremiären som jag skrev om i förra inlägget. I torsdags var det dags för en redig städning efter att julsakerna åkt in i skåpet. Lite farligt att få upp farten för plötsligen hade jag organiserat om några skåp också vilket betyder att jag snart behöver karta och kompass i mitt lilla kök. Lite fånigt med tanke på att det är bara lilla jag som bor här.

Jag tar gärna emot synpunkter om bloggen och hemsidan! Skriv gärna nedan i kommentarer!

I övrigt – ha en skön och fridfull söndag!

Vandra med mig på Kreta!
Koppla av, njut av naturen och landskapet samt upplev mina gömda pärlor.
Mer information http://inspirewiz.com
Välkommen!

14 thoughts on “Solig och digital vecka

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag förstår att ni är trötta på vädret. Mina 9 veckor i juli-aug på Österlen var ingen höjdare och sedan har det tydligen bara fortsatt och fortsatt och fortsatt……hörde av syster att bönderna inte kan komma ut på sina åkrar eftersom det bildats nya små sjöar och är dyngsurt. Vi behöver regn här nere – tänk så bra om vi kunde byta ett tag!?

   Liked by 1 person

   Svara
 1. Birgitta S

  Hej! Har varit både datorlös o telefonlös till o från sen i julas bägge rasade samtidigt 😡 suck ja I landsproblem men jag uppskattar att läsa bloggar mm o leta info . Förstår att man längtar efter regn jag gillar 20-25 perfekt så vår o höst är mina årstidernrr runt medelhavet tryckande värme nej tack orkar inte troligen ålder 56 . Ikväll såg jag del 2’ på Kunskapskanalen Simon Reeves resa / dokumentära om Grekland . Intressant men en del var konstigt o stämmer inte riktigt med min bild osv men du som bor där ? Har du sett den? O hur uppfattar du femm? En del saker stämmer o det är att en del lever efter den ekonomiska raset i fattigdom särskilt i utkanten av Aten verkar som att befolkningen ute på öarna klarat sig bättre . Hur som helst är det tråkigt. Vi har en grekisk vän 75 år bott i Sverige mkt länge o han är bara trött på hur hans hemland /politiker hanterat ekonomi skatter osv enligt honom är ett problem att ingen vill betala skatt till det offentliga. Hör du några sådana diskussioner ? I programmet tog dem upp att det införts skatt på att ha pool ca 3000kr per år om jag fattade rätt i utkanten av Aten med fina hus hade 300 betalat skatten resten som var det dubbla antalet inte gjort det o många hotell struntar i det ?
  Tack för en bra blogg med intressant läsning
  Hälsningar Birgitta S som på nya telefonen bara ser halva sidan? Suck

  Liked by 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag tyckte att Reeves program var väldigt bra, framför allt att han ger en nyanserad bild av Grekland och inte bara den många gånger tillrättalagda blåvita turistbilden. Stämmer eller inte – vi har väl alla våra upplevelser. Det enda jag reagerade på var att han efter sitt besök i Anogeia här på Kreta påstod att alla kretensare bär vapen. Anogeia är väldigt speciellt och på en så här stor ö är mycket lokalt. Att folk inte betalt skatt och att politiker m fl stoppat pengar i egna fickor och i tveksamma projekt är en del av orsakerna bakom krisen. Politikernas hantering med pengarna har sedan blivit en ursäkt för att inte betala skatt. Det blir liksom en ond cirkel där förtroendet mellan makt och invånare är nära noll.
   Jag upplever att Grekland har ett strukturellt glapp i och med att man har lagar och regler, men inga egentliga kontrollinstanser. Det finns t ex byggregler, men hur ser husen ut. Så T ex visade Reeve hur man väldigt enkelt skulle kunna kontrollera vilka som ska betala poolskatten. Teknik och verktyg för kontroller finns, men de måste användas.
   Man får akta sig för att jämföra länder med Sverige med tanke på den lugna tillväxttid vi haft. Grekland har haft det mycket rörigare och svårare vilket påverkar hur det ser ut idag.
   Hoppas att du får ordning på uppkoppling!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s