Mobilkontakt upprättad samt lite annat

Minns du mitt inlägg om telefon, internet och mobil? Annars finns det här! I söndags var det alltså dags för omställning från abonnemang till kontantkort på mobilen. Precis som försäljaren i butiken Germanos sa till mig, för ungefär en månads sedan, så slutade mobilen att fungera i söndags. Igår travade jag ner till samme försäljare och nu har jag kontantkort. Ska låta det rulla på några månader för att sedan se vilket som är bäst i förhållande till användning. Jag trodde faktiskt inte att det skulle fungera så smidigt, men jag hoppades!

Bokmanus skickades till en läsare i fredags så jag har haft en skön och avkopplad allhelgonahelg. Denna veckan finns en lång lista med saker att göra. Idag har jag beställt tre almanackor med mina foton vilket betyder att tre julklappar är klara. Och nyhetsbrev har gått ut till mina prenumeranter. Men som sagt, listan är lång. Hoppas kunna sticka emellan med en vandring på torsdag.

Annars är det lugnt på stan. Några tavernor har stängt ett par veckor för storstädning, målning och annat underhåll. De brukar skiftas om så det märks inte så mycket eftersom cirka 90 % av våra tavernor har öppet året runt.

En del diskussioner pågår på sociala media om olika ämnen som t ex om man ska mata katter och hundar när man är på semester, om man kan åka till Kreta året runt. Det sista är lite intressant för de flesta undrar om man kan bada. Det är riktigt sorgligt att folk inte kan tänka sig att göra annat på denna stora, fina ö än att bada! Ön måste marknadsföra sig bredare, visa att det finns liv utanför de nu mer eller mindre stängda turistorterna. Och det klagas en del på att det inte finns direktflyg till Kreta. Jag förstår inte riktigt hur en mellanlandning i Aten kan vara så avgörande och jag förstår inte att folk inte förstår att antalet passagerare under vinterhalvåret är för få för direktflyg från alla möjliga och omöjliga flygplatser. Känns lite som ett ”i-landsproblem”.

På tal om problem så ska man väl akta sig för att ge sig in i stora filosofiska resonemang. Eller religiösa. En kyrkans man i Grekland, Metropoliten Ambrosios (metropolit är mellan ärkebiskop och patriark), har uttalat sig om flyktingarna. De ska minsann inte få komma till Grekland, de ”smittar” ner, deras kultur är annorlunda och deras religion inte acceptabel osv. Det är gamla, ofta upprepade, argument. Om man då tar och stannar upp en stund kan man upptäcka några underliga ting. Han uttalar sig helt emot vad hans närmaste chef, patriarken, har uttalat och även mot sin högste chef, dvs Gud, som enligt Bibeln säger att man ska älska sin nästa.
Lite löjets skimmer får det hela om man betänker att den ortodoxa kyrkans patriark har sitt säte i Istanbul som många greker fortfarande kallar Konstantinopel (vilket betyder Konstantins stad som var romersk kejsare, född i Serbien). Okej, Turkiet är officiellt ett sekulärt land, men majoriteten av befolkningen är muslimer. Borde inte den gode Ambrosios istället ägna sig åt att försöka få det att gå ihop? Jag menar, ortodoxt högkvarter bland en massa muslimer – hur lever han med det?
Det tycks mig som om alla religioner och livssätt eller filosofier eller vad de kallas har ett och samma mål: öka antalet medlemmar oavsett om det sker på andras bekostnad och hur irrationellt de själva än uppträder och resonerar.

I övrigt skjuts det i Aten, det tjafsas i parlamentet om budget och skuldlättnader, oppositionen anklagar regeringen för ett och annat, en del av den skatt som företag betalade in i förskott för 2017 kommer att återbetalas, i Iraklio diskuteras kompostering (!) av visst avfall. Det finns planer på att Kreta ska bli en station på vägen för energi i undervattensledning från Libyen till Europa. Vi får väl se om planerna blir verklighet, innan dess kanske Kreta försvunnit för det har kommit rapporter om att öns stranderosion är förfärlig, mycket större än man trott och det går snabbt.

Det får vara hur det vill med elände och paradispapper och eventuell höjd pensionsålder i Sverige – el-filten fungerar, jag är nyklippt och på gott humör! Låga moln svävar som slöjor vid bergen så topparna sticker upp som om de flöt omkring – det är vackert. Och gott att leva!

Ha en bra kväll!


Vandra med mig på Kreta!
Koppla av, njut av naturen och landskapet samt upplev mina gömda pärlor.
Mer information   http://inspirewiz.com
Välkommen!

 

 

14 tankar på “Mobilkontakt upprättad samt lite annat

 1. Britt-Inger Jensen

  Hej och tack för ännu en trevlig berättelse.
  Det ser ut som om du har vandrat
  mycket och att dina skor behöver en paus.
  Här har vi haft rejäl frost men lider ingen brist på ved så vi klarar värmen.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka och att det dröjer innan du behöver elfilten.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Visst är de charmiga? Man undrar var de varit och vad de hört och sett….
   Elfilten har varit i drift i över en vecka för kalla nätter kom tidigt i år, men den går inte hela natten.
   Ved…öppen spis…låter mysigt och skönt!

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Men blev det inga nya skor? Märkligt hur byxorna lyckades med konststycket att snirkla sig hem till dig! Själv våndas jag över det faktum att jag behöver uppdatera min garderob, och jag har ingen lust alls att utsätta mig för den tortyr det innebär.
  Som du förstår har jag läst ikapp de senaste tre inläggen nu, det har varit lite för spännande i min vardag på sistone, så jag har inte haft ro i kroppen förrän idag 🙂
  Dina foton är så underbara och en lisa för själen, som vanligt!
  Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Förstår att du har mycket omkring dig. Ibland läser jag också ”ikapp”. Sparar hellre och läser i lugn och ro.
   Nej, det blev inga nya skor. Och jag har slutat leta och hoppas att de bara ska uppenbara sig en dag….
   Roligt att du tycker om mina foton!!
   Kram

   Gillad av 1 person

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det är bättre i sta’n…. 😉 Jag vet att det är stor skillnad på sommar och vinter i Koutsounari, men ni har ju några riktigt fina kvar som Kimeri, Kouros, Pelagos. Och i byarna runtomkring finns en del. Och du har ju dessutom Jan-Erik! 😉

   Gilla

   Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Precis! Historia, kultur, natur, slappa på café, äta god mat, njuta av landskap, träffa nya människor….allt det och mer därtill går att göra året om!

   Gilla

   Svara
 3. Lena i Wales

  Skönt att du fått ordning på telefonbestyren.
  Inte lätt det där med politisk korrekthet. Har mycket svårt för det när jag talar med svenskar. Jag följer helt enkelt inte med hur man ska vara i Sverige och därför blir det fel ibland. Eftersom jag både ser så svensk ut och pratar min göteborgska, så glömmer alla att jag inte längre bor i Sverige och vet hur man nu ska uppföra sig. Jag beter mig som i min uppväxttid och använder de orden och vad fel det kan bli!!!
  Njut av dagen!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag tycker det svåraste med folk i Sverige är att de tror att jag är uppdaterad om allting och det är precis tvärtom. Förutom att följa med större världshändelser så försöker jag hålla mig uppdaterad där jag bor och lever, dvs inte i Sverige. Och det där med politisk korrekthet hoppar jag över för snart vågar man knappt öppna munnen i Sverige förrän någon blir kränkt. Det blir som det blir!
   Detsamma!

   Gilla

   Svara
 4. Birgitta S

  Hej !
  Tack för din blogg du skriver så bra o berättar mkt o med glimten i ögat. Det där med bad fattar jag inte är ingen äri ingen badfantast men en promis utmed strand o vatten toppen men det fungerar oavsett temperatur på vattnet .
  Hoppas nya kontant kortet blir bra
  Hälsningar Birgitta S

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Roligt att du tycker om bloggen!
   Jag tror att en del ligger i att många förknippar Kreta med sol-och-bad så ön måste bli bättre på att visa allt annat som finns. Och resebolagen kan dra sitt strå till stacken!
   Ha det gott!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s