Opiggt men inte helt uselt

Ungefär 1 g/kvartal går jag till Lidl. Jag är inte så förtjust i Lidl, men de har den enda vettiga müslin i sta’n. Plockar på mig nå’t extrapris och nå’n godsak när jag ändå är där. Idag föll jag för rökt lax så på fredag eller lördag blir det njuta av. Köpte också en termoskanna att ha med på vandring. Det är så svårt att hitta bra som håller värmen utan att vara stora, otympliga och kosta en förmögenhet. Detta är den tredje i högen, får testas på nästa vandring, funkar den inte så ger jag upp.
Du undrar kanske varför jag inte alltid handlar på Lidl. Jag handlar i den affär som ligger närmast och här är det INKA. Jag har aldrig begripit varför man ska bränna bensin eller busspengar plus tid på att åka iväg. Och asa på kassar långa stycken. Kanske det beror på att jag är uppväxt i en liten by och såg vad affären betydde, framför allt när den lagt ner. Gynna affärer nära om du vill ha kvar service och räkna noga på om det totalt sett blir billigare att handla långt bort.

I morse ersatte jag morgonrunda med flera snooze. Det är gott just då, men tusan så seg man blir. Idag har vi haft en grå och mulen dag. I eftermiddag har det sett ut som om det regnar uppe i bergen. Väldans bra i så fall.

Jag har ägnat större delen av dagen åt studier av och i det grekiska språket. Segheten i morse har alltså ersatts av ett molande och sjungande sus i huv’et. Det är inte nyttigt, det där språket.

När jag gick till Lidl slog det mig hur lugnt det var på sta’n. Tror att många känner som jag, dvs lite vårtrötthet eller vårdepp. Men oj, tänker en del, hur kan man bli det när man bor där! Det är inte alls konstigt, det är skillnad på några veckors semester med semesterkänsla och vardagsliv med sina rutiner och sin lunk. Plus att jag tror att det ligger mycket i de kloka orden att ”man kan aldrig resa ifrån sig själv”. Vårtrött där blir vårtrött här.

När jag är lite nere eller ”låg” har jag en förmåga att se det mesta från den mörka sidan. Jag tror att det är humorn som försvinner, humor behöver energi och kreativitet. Sömnen är det inget fel på, inte mitt liv heller egentligen. Funderade igår när jag läst ut en bok där en av huvudpersonerna fick en hjärntumör om det är därför jag är så tung i huv’et. Alltså att jag skulle ha en hjärntumör, inte pga bokpersonens hjärntumör. Bli inte orolig, jag insåg att jag saknade alla tecken så jag återgick till diagnosen vårtrött.

På tal om semester så är det nog precis det jag behöver. Det sägs att egna företagare aldrig har semester och det ligger nå’t i det. Även om jag tar ledigt en dag så ligger det och mal nå’nstans i alla fall. Det är nog bara på vandring som det blir riktig vila och avkoppling för mig.

Så finns det dom som ska pigga upp en med att ”det finns dom som har det värre!”. Jo tack, nu mår jag ännu sämre. Nä, jag är i det där läget att ”nu måste det hända nå’t, nå’t roligt!” Letade upp några foto så här kan du se vad jag menar:

Foto0236

Ungefärligt nuläge. Grått, trist, tröttigt. (mars 2010)

 

5166203749_c408acbf73_b

Önskvärt läge. Pigg, glad, fräsch. (oktober 2010)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På plussidan idag: vandring planerad på fredag eller lördag (om jag gitter….), tid är bokad hos frissan och just nu färgar solen Ierapetra alldeles guldgul. Jädrar, så fint det är!
Och igår poppade det upp lite kreativitet och lust så det blev ett inlägg på företagsbloggen om drömmar. Läs det för det är bra. Så det så.

Lite mat skulle väl inte skada. Och det kommer en ny dag imorgon.
Ha en skön kväll!

12 tankar på “Opiggt men inte helt uselt

  1. iamittilivet Inläggets författare

   Det är ju perfekt!
   Jag känner också att jag vill stötta Grekland lite nu i kristider och då känns inte Lidl så grekiskt precis…men oj, vad jag ska njuta av den rökta laxen! 😉

   Gilla

   Svara
 1. Ann-Sofie

  I Sverige behövde jag nästan få betalt för att gå in i en Lidl. Numera åker man med glädje till den affären. Speciellt i Grekland då det var där man kunde få tag på riktig kokt skinka, inte den där pressade 4-kantiga grekiska varianten. Likaså kunde man få tag på CremeFraich eller en gräddfilsvariant. För att inte tala om de goda tyska korvarna.

  När vi förbereder båten för sommarseglingen så blir det alltid en tur till Lidl för att fylla på med ris, pasta och konserver för utom det jag nämnde här ovanför. I en lägenhet har man ju inte riktigt samma behov.

  Efter regn kommer sol. Eller Solen skiner alltid ovan molnen. Så det finns nog hopp för din deppighet.

  Gillad av 2 personer

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jag blir så störd när det är rörigt och dant i affärer, ingen skulle få mig att sätta min fot på Netto t ex, där känns det som om man går ute på lagret.
   Jag är inte så impad av köttet på Lidl här, har funderat på att jämföra pris hos nå’n av köttbutikerna. Lite roligt med specialbutiker.
   Creme Fraiche o likn har jag letat efter, men inte hittat.
   Jodå, det blir ljusare och soligare även i detta sinnet. ”Det går över” som man säger… 😉

   Gilla

   Svara
   1. Ann-Sofie

    Nej nej, inte kött på Lidl, men deras charkvaror! Kan hända att de har olika utbud beroende på kundunderlaget. I Aghios Nikolaus är det kanske lite mer utlänningar än i Ierapetra.

    Gillad av 1 person

    Svara
     1. Ann-Sofie

      De anpassar verkligen efter land, det har vi märkt. Glad i hågen in på Lidl för att handla något man köpt på,ett tidigare ställe så står man där lång i ansiktet när man inser att det finns.
      I Portugal så skiljer sig utbudet dessutom från affär till affär.

      Gillad av 1 person

      Svara
 2. juliann66

  Håller med Ann-Sofie, charkuterierna är mycket prisvärda, men jag vill helst inte gå in där för det är inte alls trivsamt och jag försöker handla ekologiskt och lokalt i möjligaste mån.
  Hoppas bluesen snart går över i dur,
  Varm och glad kram kommer här!

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. brynis

  Hej Ia, Vad roligt det är att läsa din blogg och annat! Ja här skriver de Våren har kommit till Sverige, men minsann den har inte jag sett i alla fall i Twin Peaks där jag bor d v s Tillberga! Isgator så långt ögat når, tur man har pensionärsbroddar att slänga på stövlarna! Här har jag börjat höra i syner …….men det är faktiskt ugglor i mossen som hohoar varje kväll……och jag räknar mig inte dit just nu i alla fall. Vårtrött ja själv är jag trött trött av alla sena kvällsjobb och brist på sol och oceanen, vad jag längtar till ett varmt hav och kunna simma för att få nya krafter. Hoppas min och Sofies resa blir av till Thailand i slutet av maj vi får se, hon håller just nu på och ska flytta och är helt inne i det, men fialottan fyller ju 30 i maj så…… Lidl brukade jag alltid handla grönsaker på här hemma de har faktiskt väldigt bra och billigt, men nu när jag inte har bil, blir det inte av brukar handla hos de små utländska handlarna som har billiga grönsaker och frukter i bra kvalitet. Imorgon är jag ledig för en gångs skull men då ska jag hjälpa min amerikanska väninna som blivit änka att översätta dokument. Ha så fint. Kram från mig och en skön helg. Hälsar Lee i Västerås Date: Wed, 24 Feb 2016 16:33:19 +0000 To: gubbfot@hotmail.com

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Mycket på gång!
   Våren verkar ha kommit till Skåne i alla fall, har fått signaler från familjen om vårblommor mm. Så den är på väg!!
   Vi behöver gynna småhandlarna!
   Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s