Ännu en bra dag!

Idag är det strejk i Grekland, de offentliganställda strejkar 24 timmar. Jag var uppe i sta’n och då gick ett demonstrationståg på huvudgatorna. Vad de protesterade emot vet jag inte, men antagligen något kring skolorna. Vid höstterminens start hölls 272 skolor stängda i Grekland pga lärar- och pengabrist så där finns nog lite att göra.

Regeringen är pressad mellan långivarna och folket. Just nu är de på flyktingkonferensen på Malta och det är också ett bekymmer. Regeringen består ju av ett vänsterradikalt parti och ett högerparti. De har inte riktigt samma syn på flyktingar, milt uttryckt.

Ska försöka uppdatera mig lite om vad som händer i Grekland just nu och återkomma med det i blogginlägg.

Så slog jag på internet och det flög förbi att det var direktsändning på svt. Jag ramlade in i ”Vi går över till Hyllie för en lägesrapport”. Lät som om det var krig eller i alla fall minst en katastrof! Det handlade om nyligen införd inre gränskontroll vilket givetvis är en nyhet i sig, men knappast någon katastrof. En stor fråga verkade vara vad som ska hända med de som åker över till Danmark och inte kan legitimera sig vid återresa. Ursäkta, men har man inte alltid legitimation med sig? Jag menar, den bara ligger ju där i plånboken. Alltid. Eller?

Det blir i alla fall lite annat perspektiv här från ett land med stor ekonomisk kris och flyktingströmmar bortom den synliga horisonten. Theodor Kallifatides twitterinlägg igår dök upp i mitt huvud:

kallifatides

Snart drogs min uppmärksamhet bort från innehållet i direktsändningen och jag förundrades över allt tekniskt strul. Var där något inslag som fungerade?

Vår andra upplaga av sommaren håller sig kvar, solen bara öser ner från en blå himmel. Härlig morgonrunda idag också. Idag har jag fått ihop 2 nya annonser för firman, det gäller att ligga i. Och en massa annat, bl a köpt en julklapp vilket roade butikspersonalen. Tyckte att det var lite väldigt tidigt. Och det är det för greker som gör det mesta i sista minuten och som inte ger presenter förrän nyår. Resten av klapparna ska inhandlas i Sverige, fast hur mycket jag än ser fram emot att träffa en massa vänner och bekanta så jag vill just nu inte åka från ljus och sol till novembermörker. Fast jag ska ju tillbaka igen….

Jag har köpt en elektrisk filt. Egentligen tycker jag inte om varm säng, men att försöka sova när man fryser är värre. Den får stå på lägsta värmen. Å, så gott jag sover! Men givetvis gav denna lösning ett nytt problem: stiga upp på morgonen. Vem vill lämna en varm säng för ett kyligt rum? Men det finns lösningar på allt!

Imorgon är det dags igen – vandring! Jag har inte glömt förra vintern. Snart kan dagarna regna bort så det gäller att passa på!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s