Söndag med fler artiklar

Söndag idag, som du vet en av mina favoritdagar då den inbjuder till lugn och ro. Och frid. Det behöver vi alla, ännu mer nu för tiden när vi är så stressade, har så mycket att göra, så svårt att hinna. Andas! Andas en dag i veckan!

Söndagsfrukost på stamstället där jag varvade läsning med att studera ett projekt ute på en av pirarna. Jag vet fortfarande inte vad syftet var, men det flyttades betongklumpar. Ingen annan visste, men det lär visa sig de närmaste dagarna. Det var inte så svårt att lista ut vad två personer och en hund hade till uppgift, men de andra sju personerna? Kanske coacher och organisatörer eller uppdragsgivare och arbetsledare.

Nu vill jag knyta an till mitt blogginlägg i fredags och presentera två andra artiklar för dig. En är vänsterorienterad och publicerad på dagensarena. ”Det vore därför passande att politiker och journalister slutar upp att sprida myter och istället hanterar frågan med allvar och respekt.” – ja, för mig är det svårt att inte instämma.
Den andra artikeln är högerorienterad och publicerad på Daily Telegraph. Bli inte förskräckt över att den är på engelska och ganska lång, du kan översätta till svenska om du vill. Artikeln avslutas med en tydlig tidslinje över juni. Läs i lugn och ro!

Båda artiklarna är också intressanta utifrån ledaren som jag tog upp i fredags. Vilken skillnad på språk och referenser. Se’n behöver man inte hålla med om allting, men det är en annan sak.

 

 

5 tankar på “Söndag med fler artiklar

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Utan att vara ett dugg insatt i ekonomiska uträkningar, så tycker jag faktiskt att båda artiklarna har rätt! 🙂 Insiktsfulla och utan nedlåtande spydigheter.
  Jag uppskattar rådet från Daily Telegraphs artikelskribent, att Christine Lagarde borde ta av sig den europeiska hatten och i stället utöva det jobb hon är satt att uföra: att vara chef för INTERNATIONELLA Valutafonden! Hon bör offentligen ”skälla ut” de europeiska långivarna för sin styvnackade hållning, också det enligt samme skribent. Allt detta skriver jag under på, det skulle drastiskt ändra förutsättningarna för Grekland att undvika drunkning!!
  P.S. Man blir mörkrädd när man ser juni månads tidslinje… 😦

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Ja, den där tidslinjen är inget kul. Nu måste alla ta sitt ansvar, tycker jag. EU som helhet och Grekland kan inte bara vänta och vänta, det måste hända nå’nting. Snart kvittar det vad som händer bara stilleståndet slutar!

   Gilla

   Svara
   1. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Ja det kan du ha rätt i, Ia, men vi får inte glömma att det är förhandlingar det rör sig om, kompromisser. Liknande förhandlingar har aldrig ägt rum tidigare, i alla fall inte så länge som jag har bott i Grekland. Det är på tiden att vår regering sätter hårt mot hårt och inte bara säger ”ja” till allt, som tidigare regeringar har gjort. Det är viktiga förhandlingar, inte bara för Grekland, utan kanske för hela Europa (världen?). Jag tror faktiskt att det skulle hjälpa om Lagarde slog näven i bordet för att få slut på stilleståndet.
    Jag hörde senast idag på nyheterna, att t o m Merkel har börjat mjukna, det sägs att hon verkligen vill hjälpa Grekland och att hon gillar att diskutera med den lugne Tsipras, hon tycker att han är charmig.. 😉

    Gilla

    Svara
   2. Ingalill Franzén Polikarpidou

    Ja det kan du ha rätt i, Ia, men vi får inte glömma att det är förhandlingar det rör sig om, kompromisser. Liknande förhandlingar har aldrig ägt rum tidigare, i alla fall inte så länge som jag har bott i Grekland. Det är på tiden att vår regering sätter hårt mot hårt och inte bara säger ”ja” till allt, som tidigare regeringar har gjort. Det är viktiga förhandlingar, inte bara för Grekland, utan kanske för hela Europa (världen?). Jag tror faktiskt att det skulle hjälpa om Lagarde slog näven i bordet för att få slut på stilleståndet.
    Jag hörde senast idag på nyheterna, att t o m Merkel har börjat mjukna, det sägs att hon verkligen vill hjälpa Grekland och att hon gillar att diskutera med den lugne Tsipras, hon tycker att han är charmig.. 😉

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Du vet att jag också tycker att det är positivt att Grekland står på sig och att Syriza är en frisk fläkt. Det jag menar är att nu har mycket stått stilla i snart ett halvår och det är inte bra för nå’n. Även Grekland får se upp, det finns på sina håll inte så mycket ”goodwill” kvar. Jag menar att det är alls ansvar att få en lösning under juni. Det finns inte mer tid och utrymme för att rädda ansikten, spela spel och pinka revir. Det finns många länder i EU som inte har blommande ekonomi och det här stillaståendet mår inte dom heller bra av.
     Nä, se till att få fart och tillväxt och minskad arbetslöshet i hela EU-området! Då tror jag att länder kan vara draghjälp till varandra.
     Det finns en sak förresten där jag tycker att Syriza agerat lite galet. De borde (vilket de kanske gjort) gått ut tydligt och stark internationellt och nationellt för att stödja turistsektorn. Jag ser här i Ierapetra hur otroligt dålig säsongen är och på många platser kommer småföretagare att falla. Inte precis vad landet behöver!
     Undrar om Tsipras tycker att Merkel är charmig…… 😉

     Gilla

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s