Jul för varenda unge

Regn och rusk och blåst, tänkte vandra men det får bli nytt försök imorgon. Försökte njuta av Lucia, men svtplay fungerar dåligt. Det blir liksom inte rätt stämning när det är hackigt. Kanske pågår live-sändningar av nå’t slag som gör att det är stor belastning. Får bli ett nytt försök lite senare.

Visst det är tjusigt och vackert när en kör går Lucia, men som alltid går mina tankar bakåt. Det är nå’t speciellt med luciatåg med barn. Glitter, frusna ben, rinnande stearin, fnittrande väntan och se’n högtidligt allvar.

Jag kom så långt i luciaprogrammet att Anders Ekborg sjöng ”I believe”, fin och tänkvärd text. Jul är en utpräglad familjehögtid där barnen har en central plats. Men många barn har ingen plats alls. Så mitt i julefriden är det dags att stanna upp, reflektera en stund och blogga för UNICEF:

Den här julen är det inte tanken som räknas. Det är julklapparna.

Det pågår fler katastrofer än på mycket, mycket länge och det är barnen som drabbas värst. I gåvoshopen hittar du livräddande produkter som skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv på unicef.se!

bloggbild

(text och bild från UNICEF:s hemsida)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s