Ljus, ljus, ljus överallt

Tassade upp i morse strax före sju. Fortfarande ösregn och blåst. Ingen morgonrunda. En liten promenad tillbaka till sängen, frukost och bok. Vid nio lyste solen, blå himmel med vita moln och bara svag vind. Vintern med sitt skiftande väder är sannerligen här!

Upptäckte att ljusslingan på balkongen inte lyste när jag skulle slå ifrån den. Jaha, jag visste det! Bara för att förlängningssladden inte är en för utomhusbruk och jag har fått plasta och tejpa efter bästa förmåga. Regnet som öste ner igår och slog in på balkongen. Det har slagit ut el:en i hela lägenheten, upptäcker jag. In till elskåpet, allt såg normalt ut. Pillar ändå på en ”reset”-knapp och slår jordfelsbrytaren ner och upp. Ingen el.

Nästa tanke är att det kanske är hela vårt hus som är utslaget. Och se’n kommer en tanke som tydligt påvisar att jag har en bit kvar innan jag nått fram till att bli till en annan (och förhoppningsvis bättre) människa, dvs en som inte tar ansvar för allting: så jäkla pinsamt att mitt balkongarrangemang slagit ut el:en för alla i huset!
Se’n lite sund eftertanke. Oväder med massa åska igår, stark vind. Elavbrott händer då och då, inte så ofta som man kanske tror, men oftare än i Sverige. Givetvis är det ett allmänt avbrott som inte har ett dugg med min balkong att göra.
Jag gissar att man istället för att kalla mig för orimligt ansvarstagande skulle kunna säga att jag har hög grad av självcentrering. Men det tror jag inte alls på.

Fick en postavi igår, det ligger ett paket och väntar. När jag skickat ner saker till mig själv har jag skickat till ett hotell. Några brev och vykort har inte kommit fram till min egen adress så jag har varit lite osäker på brevbäraren. Men det fungerar tydligen! Kan det vara från syster som nämnde nå’t om ett paket i ett mail eller är det från Nordpolen (han bor väl där?), tro? Vad kul att det kommit fram, då kanske det kommer fler paket!

Iväg till posten, avlångt paket….hm?…avsändaren var varken syster eller nordpolsman. Hemåt och av med omslagspappret. Vänner till mig har skickat en bordsjulgran med ljusslinga och prydnader! Så glad jag blev! En så’n finurlig och rolig julhälsning!! Av bara farten fick den lite extra prydnader som blev över när jag gjorde dörrkransen. Så nu har jag en plastgran med äkta kottar – visst är den fin!?

DSC02030

Det dyker upp mer och mer julskyltning och dekorationer längs gatorna. Mysigt! Det blir liksom mer och mer jul. Ikväll var det dags för tändning av julgranen på stora torget. Inte en riktig gran, får väl kallas stiliserad. Musik, sång, tal och fyrverkeri. Nu är julen här!

Och snart är det avspark i Pireus mellan Olympiakos och Malmö FF!

DSC02044

1 tanke på “Ljus, ljus, ljus överallt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s