Snart klart

Nu är det snart klart med bosättningen! IKEA ringde idag, min beställning kommer från Aten till Heraklion imorgon så jag hoppas på leverans i slutet av denna veckan. Och idag samlade jag mod och traskade iväg för att skaffa mig ett grekiskt mobilnummer. Anledningen till modsamlingen var att det är samma butik som jag tecknat internet och fast telefon i och där var lite missförstånd och förklaringar. De får nå’t vilt i blicken när jag stiger in genom dörren.

Men det gick bra som det ofta gör när man tar det så lugnt och med ett leende. Killen försökte förklara 3 varianter för mig och jag blev lika snurrig som jag blir i Sverige på olika abonnemang och kontantkort och vad som ingår osv. Jag undrade om vi kunde vända på resonemanget och istället utgå från vad jag behöver. Ganska snabbt kom vi fram till vad som passar bäst, i alla fall att börja med. Och han hittade att jag fick rabatt pga internet och fast telefon – trevligt!

Så var det dags att skriva på kontraktet. Jag brukar vara noga med vad jag skriver under, men här har jag inte en chans. Eller vad sägs om 6 sidor kontraktstext på grekiska? Jag skämtade och sa att jag vet ju inte vad jag skriver under. Men han hade humor, minsann. Vid första underskriften sa han:
– A yacht.
Vid nästa underskrift:
– A big house.
Och vid sista underskriften:
– A Ferrari.
Min kommentar:
– Dream on!

Vi skildes åt skrattande och önskade varandra en bra dag. Jag kan nog gå dit fler gånger. Utan modsamling.

2 tankar på “Snart klart

 1. Annika Sigson

  Du är härlig du Ia! Skrattade gott åt detta inlägg. Hoppas allt är bra med dig. Du har säkert hört att vi har ett fantastiskt sommarväder hemma i Sverige. SMHI har tom utfärdat värmevarnig 😜. Just nu har vi semester och bor i vår stuga i Varberg. Lovisa jobbar även denna sommar i kassan på GeKås. I augusti blir hon skåning igen. Ha det riktigt bra med din nya soffa o mobil 😉 Kramar från ett varmt Sverige

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Jodå, jag har hört om sommarvädret. Lägg på ungefär 10 grader och ingen vind…..pust och stöd här nere.
   Ha det gott och njut av den svenska sommaren!
   Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s