Fotboll och hyrbil

Det gick inte bra igår, ”vi” åkte ur. Fotboll är inte mitt största intresse och jag tycker att matcher alltför ofta är väldigt tråkiga. Det springs och missas passningar och inte så mycket mer. Jag kan dock uppskatta spänningen och engagemanget runt omkring, men då får det gälla nå’t speciellt. Kval och gruppmatcher är inget kul. Igår var det frågan om Grekland skulle få fortsätta in i finalomgången av VM. Och visst tjoade och suckade jag också!

Redan en halvtimme innan det startade började folk bänka sig på cafét. Jag förstod att jag satt mig på en plats som var upptagen i stil med ”Alla vet att Nisse vill sitta där”. Flyttade mig raskt och satte mig hos personalen och tillika vännen Vaso. Det hon inte vet om fotboll är inte värt att veta så det kändes tryggt. Hm….

Lagen presenterades, jag undrade varför tränaren (eller vad det kallas) heter Santos. Fick till svar att det beror på att han inte är grek, men vilket land han kommer ifrån var totalt oviktigt. Jaha. Jag funderade en stund. Det har så klart ingen betydelse men det är faktiskt lite lustigt med landslag som inte tränas av en landsman. Nog borde det väl finnas nå’n?

Jag fick ingen ordning på alla som snurrade runt på planen, men fick veta att ”vi” var vita. Bra. 8 minuter in i matchen frågade jag Vaso varför det finns en spelare i grekiska laget som heter Campbell. Det är ju inte heller så grekiskt, tycker jag. Då gick det upp för Vaso att hon tänkt fel, ”vi” var blåa och inte vita! Se’n bröt vi ihop när det slog oss att om Costa Rica gjort mål under de första 8 minuterna så hade Vaso och jag varit dom enda på cafét, i hela Ierapetra och kanske på hela Kreta som hade hoppat upp och jublat. Vi hade antagligen inte kunnat visa oss på sta’n under några veckor. Eller kanske månader.

Se’n blev det faktiskt riktigt spännande! Och tyvärr fick straffsparkar avgöra. Det tycker jag är så grymt för alla inblandade och så snopet på nå’t sätt. Det blev alltså en utdragen historia och det kändes i ögonlocken i morse. Kyligt, gott vin gick det åt en hel del…

Hyrbilen och jag har varit ute på tur. Upp i bergen. Körde runt i några byar, av och fotograferade. Eftersom det var eftermiddag så var det väldigt stilla och lugnt och tyst. Hittade nya vandringsmarker, blir spännande i november. Och fick föra upp en by på listan över tänkbara framtida boplatser. Blev också en rolig fototur. Jag fotograferar ofta när jag vandrar, det blir mycket natur, så det var roligt med lite andra motiv.
Imorgon blir det långtur med början västerut för att sedan svänga norrut. Tidig start så nu är det dags för middag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s