Kär och handlingsförlamad

Varm, vindstilla söndag i Ierapetra där inomhus är bäst att vara. Det verkar som hela sta’n sjunkit ner i depression efter gårdagens fotbollsresultat. Nu undrar du om jag inte snart ska komma till saken för visst blev du nyfiken på rubriken?

Jag är kär i Fredrik Backman. Eller kanske inte i honom som person, mer i hans författande. Har tidigare tipsat om ”Min mormor hälsar och säger förlåt” och nu har jag också läst ”En man som heter Ove”. Läste den i solstolen på stranden vilket fick omgivningen att titta lite snett och solstolskillarna att röra sig oroligt. Jag hoppade och skakade nämligen av skratt och med mina nuvarande extrakilo verkade solstolen gå ett tragiskt öde till mötes. Styrkan i hans sätt att skriva och berätta ligger inte bara i det roliga utan förmågan att balansera upp det med det andra. Det blev några tårar senare på balkongen. För det är ju så livet är – lite bra och lite dåligt. Och alla har sitt att bära. Och det formar oss precis som allt annat.

Så handlingsförlamningen. Jag missade att de anlänt trots att det var både med båt och helikopter. La inte ens märke till att det låg en ny, främmande båt i hamnen som hette ”Journey of Hope” från Kuwait. De är ute på nå’n resa för att uppmärksamma handikappade, finns lite info här.

Sällskapet bodde tydligen i Elounda (ligger ovanför Aghios Nikolaos; kallas ibland för ”Kretas Riviera”) och säkerhetsfolket på ett hotell utanför Ierapetra. Konstig fördelning. Kanske säkerhetsfolket var uppdelade så att de som bodde här nere skulle hålla ett öga på båten.

Alltså infann sig en viktig fråga: var bor han? Shejken, alltså. För viss måste en så’n vara med, kanske flera stycken. Och shejk = pengar, inte sant? Så bor han här eller där? Kan väl slänga mig på marken framför hans fötter eller nå’t för att påkalla uppmärksamhet, men hur komma nära? Om jag hyr bil och kör dit kanske han precis tar helikoptern hit. Jag funderade ut olika lösningar, men alla brast på nå’t sätt, hade nå’n svag punkt. Det blev så snurrigt och stressigt att jag gick in i ett tillstånd av total handlingsförlamning. Och nu är möjligheten borta, de har seglat vidare!

1 tanke på “Kär och handlingsförlamad

  1. Pingback: Drömmar och röra mitt i veckan | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s