Om taggning

Jag kom allra först i kontakt med att tagga när jag för några år sedan började lägga upp foto på flickr.com och det var inte kärlek från första stund. Ska de beskriva det jag fotograferat eller skrivet? Ska jag försöka lista ut vad folk använder för sökord? Vem vill jag ska få sökträff? Jag erkänner – mina taggningar håller inte hög klass.

Jag är heller inte bra på sökoptimering och annat obegripligt som jag snart måste ta tid och lära mig. När någon förirrar sig in och tittar på mina foto blir jag glad, ännu gladare om någon klickar ”favorit” eller skriver en kommentar och likadant är det här på bloggen. Det blir liksom lite roligare och intressantare med lite utbyte.

Ibland händer märkliga och konstiga saker i cyber space. Jag la upp foto den 2 mars där 1 foto idag nått över 100 visningar. Mycket ovanligt på mina foto så när den första glädjen lagt sig inställer sig frågan varför? Visserligen ett snyggt komponerat foto, men en vindflöjel?? Hur intressant är en så’n???

Då slår det mig – hur har jag taggat? Kan det vara så att…..In i statistiken och titta lite djupare och bland redovisningen över sökkällor hittar jag
Searched for: cock
med samma antal som visningar av fotot.

Jaha, ja, ja.

4 tankar på “Om taggning

 1. Chris

  Roligt det där med taggningar. Det är svårt tycker jag. SKa man ösa på med taggar eller inte. Lite kul att just den där taggningen gav resultat.

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Men det blev nog inte riktigt rätt målgrupp…kanske….!? Visst är det svårt, men statistikrapporter som visar träffar kan ge en fingervisning. Resten får väl bli lite på känn….

   Gilla

   Svara
 2. equaltonone

  Sedär som det kan bli!! Jag tycker som du om taggning, det är inte roligt och det tar tiiiid!!! Men kanske det blir roligare att tagga om man får många visningar….Kanske ska testa lite annorlunda ord!! 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s