Prestationer

Efter tjusig OS-invigning igår blev det bra start idag med Kallas taktiska silverlopp! Sport är underhållande och på den här nivån behöver jag inte ens fundera över hur usla mina egna fysiska aktiviteter är för det är ett helt universum mellan dom och mig. Dessutom är ju inte allt så himla bra där uppe i toppen som en av kallursystrarna sa i en dokumentär: ”Det vi sysslar med på denna nivån är inte så hälsosamt”.

På tal om att kunna saker och att jämföra med egen kapacitet så hoppade jag till i soffan i veckan. Förirrade mig in i ett mat-program (vad annars i det likriktade utbudet hos 13 kanaler): Junior Masterchef. Det var en 12-åring och en 13-åring som var i final. De svängde ihop 3 rätter, berättade och diskuterade med domarna om olika moment och anrättningar. Jag begrep inte hälften! Jag har aldrig varit huslig och när det gäller mat så uppskattar jag god mat och äter gärna. Men laga mat? Nä, inte min grej. Nu fick jag rätt upp i ansiktet att detta kan ett barn klara av! Till en hög restaurangstandard! Domarkockarna hade svårt att skilja på finalisterna för de var så skickliga. Om man ska bedöma mina tafatta försök i köket så befinner jag mig på prenatal nivå jämfört med de här barnen. Sådana program borde vara ”vuxenförbjudna”.

Borde jag vara upprörd över barnens ålder och tävlingsmomentet? Tror inte det, finns många exempel på onyttiga och meningslösa aktiviteter som barn ägnar sig åt. Tävlingsmomentet…nja, det hänger väl på hur de vuxna hanterar det. Finns redan i skola, sport osv så det är säkert inget nytt för de här barnen. Jag tycker att det verkar lovande för framtida generationer att de får möjlighet att laga och njuta av god mat.

Nu har dieternas diet kommit så jag behöver inte bli orolig över några gram extra på höften: yellowstone grizzlybär! Pilla in ett bär i vardera näsborren, somna och vips så har man ”bantat” eftersom bären ”arbetat” under natten. Nu undrar jag bara om verkan kanske är något lokal… eller om bären kryper upp i näsan och på något sätt tar sig ut i kroppen… hm, får nog studera detta lite mer….

Tror att jag nämnt att vi bytt stammar i fastigheten. Arbetet påbörjades 24 mars 2013 och är ännu inte klart – visst är det fantastiskt? Över 10 månader! De kommande 2 veckorna ska det mesta bli färdigställt. Ja, du läste rätt….”det mesta”…. Ingen guldmedalj till det företaget. Vill nå’n veta vad som kan vara viktigt att tänka på inför ett stambyte så hör av dig – jag som varit med hela vägen se’n styrelsebeslutet i november 2011 har massor med tips och råd!

Lite smålustigt, förresten att jag nog vet mer om rördragningar än om suffléer….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s