Filosofiskt

En medalj till i söndags – härligt OS så här långt! Redan flera höjdpunkter som t ex när Martin Fourcade höjde armarna efter sista skottet eller alla glada miner på tjejerna som överlevde superkombinationen.

Försöker förstå varför ingen vill köpa ny bostad, inte ens komma och titta. Satt och filosoferade över olika anledningar när jag slogs av att just filosofi var ett ämne som jag aldrig begrep i skolan. Kan svaret finnas där? Har nå’t suddigt minne av en genomgång där ett bords existens ifrågasattes, dvs fanns bordet verkligen framför oss eller fanns det bara i vårt medvetande. Nåja, alltid kul att sätta tänderna i nå’t nytt, i en utmaning så ut på nätet för att hitta information!

Oj, oj, oj, det här var inte lätt eller vad sägs om:
Vad är skillnaden mellan tro och vetande? En skillnad tycks vara att vetande måste vara sant, men det räcker inte, ty man kan tro på något, som faktiskt råkar vara sant, utan att man vet att det är sant.

Eller det här:
Vissa filosofer har tänkt sig att verkligheten består av ”fakta”, men vad är i så fall ett faktum? Kan det finnas fakta om allt som finns är materia och energi? Är vissa fakta mer ”objektiva” än andra, och vad innebär i så fall detta?

Kan det vara så att min lägenhet inte finns, att jag bara tror att den finns? Då är det inte konstigt att ingen kommer!
Det finns kanske inte heller några ”spekulanter”?
Men…om jag inte kan vara säker, om jag inte har fakta så kanske det inte finns några spekulanter pga att det inte finns några människor…då finns ju inte jag heller…kan det vara sant? Då är jag i alla fall inte arbetslös längre…eller?

Jag ger upp, får söka andra förklaringar och leta upp lösningar.

Filosofi kallar man en snillrik översättning av det oförklarliga till det obegripliga.
(Hans Clarin)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s