Blåst och vandrad

27-28 oktober 2013
Fy hundan vad det blåser nu på sena eftermiddagen! Snart börjar väl sopkärlen sin vanliga förarlösa stormförflyttning över gården. Svartgrå himmel och underligt, spöklikt men vackert ljus. Blir en riktig myskväll medan naturen har storstädning med öppna spjäll!

Igår var det dags för vandring så upp tidigt. Nervöst med natt då sommartiden ska ändras och ett tåg att passa, men det löste sig. Ingen vacker soluppgång denna gången, den var väl redan avklarad i och med tidsjusteringen. Hopp av på Sösdala station med siktet inställt på Hässleholm!

Härlig vandring i ett vackert landskap. Jag tycker det är magiskt på våren när löven kommer, det är ljusgrönt och det blir ett väldigt speciellt ljus. Lika vackert är det nu med de gula nyanserna som gör att landskapet glöder, är självlysande. Det går inte att fånga på foto, lika lite som att fånga det skira på våren. Men vad gör det – det är bara att ta in och njuta!

Vi brukar inte möta några vandrare och nästan aldrig se några människor ute i naturen så döm om vår förvåning när vi nästan snubblade över en familj! Två vuxna, 4 barn och en morrande liten ilsken hund åt frukost vid ett vindskydd vid 8-tiden en söndagsmorgon! Dom hade visserligen kört dit, men ändå.

Fikadags uppe på Klinten med utsikt över Hovdalaslätten. Vandrat i varm, behaglig temperatur och nästan ingen vind. Då börjar det droppa nå’t vattenliknande från himlen.
”Au nä” sa vi nästan samtidigt. Och då slutade det.

Kom in till Hässleholm vid 2-tiden och tittade på varandra, konstaterade att vi kunde vandrat mer. Det blir gärna så när behovet är stort och förutsättningarna optimala – man kan bara vandra och vandra och vandra…………För min del är det mycket som snurrar nu så vandra är verkligen avkoppling och vila för hjärnan.

Tips

– Skåneledens kartor visar anslutande buss och tåg, men de ligger i så fall precis vid leden. Från Sösdala station till leden vid Lillsjödal är det cirka 3 km att gå på liten väg – helt ok.

– varierad och fin vandring med stigar och vägar, slätt och ås, skog och öppet landskap.

– då och då kommer man in i små byar där man nästan väntar sig att se Emil jagandes Griseknoen…

– efter villaområdet i Hässleholm svänger Skåneleden under järnvägen, men fortsätt istället rakt fram genom ett grönområde så går du nästan rakt på stationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s