Aj, aj , aj, men snälla människor finns!

30 oktober 2013
Vandring trots att prognosen säger lite regn. Kurs och fart mot Frostavallen! Stötte nästan genast på problem, dvs spåren efter stormen. Emellanåt fick vi gå omvägar eller klättra.

IMG_1938

Det är svårt att låta bli att fascineras av de krafter som varit i farten! Träd bryts som tandpetare och vilken smäll det måste ha varit:

IMG_1944Knöt ihop olika slingor och vi provade en ny slinga – den vita. Inte visste jag att det finns så höga kullar vid Höör! Man ser det så tydligt nu när löven ramlat av. Det sägs att Skåne är platt, men det är ju bara där vägarna är byggda. Vi är inte helt ”gåna i hoed”…

Tyst, lugnt och stilla dag. Skvätte lite 3-4 gånger, inga regnkläder behövdes. Men det var inte bara positivt…. Mästerfotografen Löfquist skulle upp på en sten för att fotografera, men mossa och löv förvandlade mig till Bambi på isen. Rejäl smäll på benet, knäleden ok. Bara att fortsätta vandringen, nu hemma med svullet ben och svårt att gå.

På en plats hittade vi helt enkelt inte slingan igen, vet inte om stormen rivit ner markeringar. GPS var helsnurrig och kompassen hade problem med magnetiska fält – kanske var min otroliga utstrålning?! Vi fick till slut ge upp, gå tillbaka en bit och sedan sätta kurs mot starten. Som nu blev målet så att säga. Bussen hade gått, 3 timmar till nästa . Bojana frågade på Frostavallens konferensanläggning och jag frågade några som rastade sina hundar. Jodå, båda kunde ordna skjuts till oss! Så vi packade in oss i en liden, liden bil och blev skjutsade till stationen, erbjöd sig också att köra till vårdcentralen. Världen är full av snälla människor! Det värmer verkligen!

Nu ska jag beställa en pizza som det väl kommer att ta cirka 30 min att hämta fast det bara är snett över gatan och se’n nedsänker jag min kropp i soffan med benet vilande. Tyck synd om mig – jag hatar att leva ensam och vara sjuk! Var är mor som skakar kudden, erbjuder radion så man inte ska bli uttråkad, fixar varm choklad och stryker en över kinden när det gör ont….oj, nu kan jag inte skriva mer, tangentbordet blev liksom upplöst….

Ha en skön kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s