Stränder i öst

Högsommar på Kreta är en inaktiv tid pga den höga värmen. Det är vandringsuppehåll, men man måste ha någon uppgift eller något mål här i livet. Utrustad med lite rastlöshet i kroppen och min fina Panda tog jag mig runt för att inventera strandbeståndet här på min del av ön. Jag samlade på mig så mycket information att jag fick lägga sammanställningen som en sida istället för ett eller flera blogginlägg. Du hittar den i menyraden under Tema eller klicka här.

Mina favoriter? Agia Fotia och Tertsa eftersom det är lugna, fina små badvikar. Centrala stranden i Ierapetra för den är inte stor och det tar 2 minuter från min lägenhet. Och någon gång under sommaren är det skönt att byta miljö så då blir det Ammoudara beach.
Stränder som är nya för mig och som gav mersmak är bl a Achlion beach.

Om något är felaktigt, behöver kompletteras, du vill lägga till någon strand eller bara ställa en fråga så kontakta mig via kontaktformuläret eller på epost ia.lofquist@live.com

Ha det gott!

Vandra med mig på Kreta!
Koppla av, njut av naturen och landskapet samt upplev mina gömda pärlor.
Nyhet: halv vandringsvecka!
Vandringssäsong september-juni, året om stadspromenad. Det går bra att kontakta mig hela året för frågor och bokning.
Mer information på inspirewiz.com.
Välkommen!

2 tankar på “Stränder i öst

 1. Jan-Erik

  Det var en imponerande genomgång för vårt område av det som verkar dra mest för turisterna, stränderna och baden! Vi tog vårt korta förmiddagsdopp på ”Megalo Paralia” (som jag brukar säga i stället för ”Långa stranden”) och sa: ”Klart överreklamerat” . Då menade jag inte stranden, som är bäst i området, utan att turisterna lägger ned alldeles för mycket intresse på bad! Men å andra sidan minns jag den tid jag jobbade och behövde vila och njöt av flera timmar på stranden varje semesterdag. En del saker ändras med åren!
  Bra jobbat! När får vi en genomgång av nattlivet? Jag är inte uppdaterad sedan 1986!
  Kram / Jannis

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Provar man lite olika stränder så får man ju se en del av ön också!
   Genomgång av nattlivet…oj, så trött jag blev plötsligen…behöver nog en assistent om jag ska utföra en så’n inventering….
   Kram

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s