Sverigerapport 2

Är på Sverigebesök så bloggandet är lite ryckigt. Hoppas du hänger med i alla fall!

Då har jag besökt Kivik och Ystad och sedan igår kväll slagit läger i Malmö. I Kivik blev det mer godsaker, middag på Vitemölle Badhotell (kan rekommenderas!) och härlig tur längs med havet. Tyvärr strejkade kameran av okänd anledning. Inte bra alls, jag vill kunna lita på att den fungerar.
I Ystad följde jag med systerdottern på kommunens arrangemang för nyinflyttade. Det var på min gamla gymnasieskola så det var lite nostalgi. I aulan fick vi njuta till musik spelad av Georg Riedel och Jan Lundgren. Då slogs jag av den där märkliga känslan man kan få när tiden kolliderar i huv’et, en tidsresa som nästan gör en snurrig! Här satt jag under andra hälften av 70-talet och bet på pennan och suckade över prov. Inte trodde jag då att jag många år senare skulle sitta här på besök från Kreta och njuta av Visa från Utanmyra.

dsc02387

Vi tog en vända till julmarknad på Marsvinsholm och på sta’n en kväll för att njuta av ljus. Jag måste bunkra upp så mycket julstämning jag kan. Kan ingen komma på hur man kan förpacka julstämning? Jag tror att många utlandssvenskar skulle vara intresserade, jag skulle i alla fall stå först i kön.

dsc02389

dsc02402Söndagen bjöd på strålande sol från klarblå himmel! Med matsäck gav vi oss iväg till Snogeholmssjön och gick en riktig långpromenad runt sjön. Sjön låg stilla, det bara prasslade lätt i skogen. Fika uppe i ett jakttorn med utsikt över sjön, öarna och den lågtstående solens skarpa reflexer i vattnet. Härligt!

Vi var lite osäkra på var vi skulle gå och gav oss rakt ut i terrängen. Då kan man snubbla över små fina hus! Dörren var öppen så vi steg in och började inreda…det skulle kunna bli hur fint som helst.

På en bit fick vi gå längs ett hjorthägn och trots att de var långt borta så blev de störda av oss och försvann in i skogen.

dsc02403

Jag fortsätter njuta av mat! Hemmalagad sylt och marmelad, mer torsk, lagrade ostar, räkor, såser såser såser….och favoritvinet!

Runt Snogeholmssjön finns förresten infotavlor med kartor osv. Den här tyckte jag var mitt i prick:

dsc02407

Ut och njut i naturen! Här råkar det vara Skåne, men jag lovar att den finns i hela landet. Och den har alltid öppet, är gratis och bara ger och ger!

Ha en bra vecka!

ny-stl


Jul- och nyårserbjudande!

Boka före den 15 januari och få 25 % rabatt per person på vandringsvecka före 15 juni 2017.
Mer info på hemsidan inspirewiz.com
Välkommen!

9 tankar på “Sverigerapport 2

  1. Birgitta i Umeå

    Vilken fin bild på hjortarna. Träden passar perfekt till. Jag bara njuter när jag tittar på bilden!
    Nu har vi bara 10 dar kvar till Chania och Paleochora. Fixat en snöskottare samt en blomvattnare, som tillika tar in posten.
    Inköp av glöggkryddor, kryddnejlikor och röda band till apelsiner, som ska hängas upp i fönstret på vår studio. Adventsstake har vi i förråd i Paleochora.
    Kanske vi ska hitta en Gustafskorv på ICA-gourmet. Torkat renkött har jag även gjort under februari. Nu är vi laddade! och längtar!

    Gillad av 1 person

    Svara
  2. Birgitta S

    Hej!
    Verkar som du har en bra och trevlig vistelse i Sverige trots vinter osv..
    Härligt att du kom lagom till Julen då det är mer stämning med ljus och pynt Oktober och halva November är bara en lång väntan.

    Hälsningar Birgitta s

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar