Avslöjande av allmänt intresse

Först och främst: min lärare i grekiska såg blogglänken på facebook i måndags och skickade mig rättelse. Det heter inte Καλή Αύγουστο utan Καλό Αύγουστο eftersom det är maskulinum och ackusativ å så’nt. Man lär i många olika situationer, det här sitter nu etsat i mitt språkminne.

Jag är lite upprörd idag. Det har varit en väldigt varm, men produktiv dag så det är ok. Stängd dörr, AC igång så kan man få mycket gjort. Kan faktiskt klappa mig själv på axeln!

Det jag är lite upprörd över är inget världsomstörtande, men jag tycker mycket, mycket illa om att bli lurad. Man skulle kunna säga att jag hatar lögner även om hatar är ett starkt ord. De där små vita går väl an eller lurad lite på skämt och jag är medveten om att det kan vara en svår gränsdragning mellan vita, skämt och resten. Men det är inte det detta ska handla om.

bitcointalk_org

Bild från bitcointalk.org

Till saken! Har du nå’n gång tittat på ett program från BBC och undrat ”hur kan de veta det?” eller ”var kom han ifrån?”? Jag menar inte de gånger du slumrat till eller hämtat mer kaffe eller gått på toa. Nej, jag menar när du hängt med och inte missat nå’t. Det har hänt mig då och då. Ibland har jag tänkt att kanske manusförfattaren missat i tanken eller att klipparen farit fram lite för hårt. Nu vet jag varför det kan bli ”konstigt”!

Jag har följt en av BBC:s bästa serier genom tiderna, ”Musketörerna”, som konstigt nog i Sverige fått en undanskynd plats på någon märklig tv4-kanal och har sänts nästan samtidigt. Serien har varit så bra att när jag sett ett avsnitt på BBC har jag använt tv4play som repris. Så man kan säga att det liksom blev som om jag la avsnitten bredvid varandra. Och det var då jag upptäckte det!

BBC har inte reklam och avsnitten är 55 minuter. TV4 har reklam och avsnitten är 52 minuter. Tre minuter har alltså klippts bort. Först tänkte jag att det kanske är så att man väljer vissa scener för engelsk publik och tar bort eller lägger till för internationell publik. Det vill säga att det skulle finnas två versioner (ungefär som många amerikanska filmer, men det visste du väl?). Så är det inte utan ”någon” går in och klipper lite här och där för att reklam ska få plats. De scener som är bortklippta kan kanske tyckas små och oviktiga, men de innehåller information som behövs lite längre fram. Annars sitter man där och undrar ”hur kan de veta det?” eller ”var kom han ifrån?”.

Så i många fall blir vi lurade på konfekten! Hav tröst, det är inte oss det är fel på. Såvida vi inte slumrat eller hämtat kaffe eller varit på toa.

Nu är serien slut, dessutom ett dåligt slut men så blir det väl ofta när man inte vill att något bra ska ta slut. Det blir tomt utan alla rollfigurerna, de urduktiga skådespelarna (många av dom är unga och på väg uppåt), dräkter, humor, spänning……suck……

VANDRA PÅ KRETA!
Kickstarta hösten eller ta en paus!
Njut av landskap och natur, låt tankarna flyga, vila och få energi!

Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Berätta att du läser bloggen när du bokar, det ger dig 15 % rabatt!

Välkommen att vandra! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s