Varenda unge ska ha vatten!

Banner720x120I måndags drog UNICEF igång sin vårkampanj med fokus på att rena vatten och rädda barns liv:

Varje dag dör 1 000 barn på grund av smutsigt vatten, bristande sanitet och dålig kunskap om hygien. Det är fler barn än som dör i krig. Men det finns hopp. Varje dag kämpar UNICEF för att alla barn ska få tillgång till rent vatten. Det är ingen enkel uppgift, men det går. Det finns alltid ett sätt och du kan hjälpa till. Rena vatten och rädda barns liv på unicef.se/vatten. Gör det nu!

UNICEF lanserade också Vattenlöftet där de utmanar oss att avstå från att köpa flaskvatten och istället lägga pengarna på att rädda barns liv:

NYHQ2012-0879

Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. Varje dag dör 1 000 barn för att de saknar tillgång till rent vatten. Avstå från ditt flaskvatten och välj istället att lägga pengarna på att rädda barns liv. Utmana dina vänner att göra samma sak! 100 kronor renar 10 000 liter vatten.

De föreslår att vi som bloggar för varje unge ska lägga ut en uppmaning att avstå från att köpa flaskvatten under en vecka och istället lägga de pengarna på att rädda barn. Jag begriper över huvud taget inte varför vi köper flaskvatten i Sverige som har ett av världens renaste vatten! Önskas bubblor eller smaksättning – köp en Soda Streamer. Därefter blir du regelbunden givare till UNICEF med de pengar du skulle köpt flaskvatten för. Lätt som en plätt, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s