Jaha, en ny dag. Och?

Jag har haft en så’n där dag idag då allting vänds och vrids på och funderas över. Det finns dom som säger att det ska man undvika för ingenting blir bättre, man blir bara nere. Men jag vet inte det; kan det bli bättre?

Jag tror inte på dom som säger att de alltid tänker positivt, att de aldrig grubblar det minsta lilla. Det är liksom inte fint eller bra att fundera över ”så’nt trist” som ju också är en del av livet. Bättre att vara klämkäck, bita ihop, prata om nå’t annat.Och jag är t o m så ofin så jag skriver det här i bloggen istället för att roa och underhålla.

Det är ju lite gungfly att ge sig ut på när man ifrågasätter tillvaron och livet. Ofta beror det på att någonting hänt i livet och i mitt fall är det nog ett ”baksmällevakuum”. Reaktion på den stora förändringen jag har gjort och starten av firman som jag har framför mig. Trötthet, osäkerhet och rädsla – då kan vissa dagar bli som denna dagen.

Om dagen börjar med ett uppvaknande till ”vad är det för mening med att stiga upp egentligen?” så tror jag att dagen liksom är utdömd direkt. Egentligen är det bara att krypa längre ner och nästa gång näsan är över täckkanten så är det en annan dag, en bra dag. Men det går ju inte för sig.

Alltså gav jag mig ut på morgonrundan som inte var lika välgörande som vanligt eftersom den ackompanjerades av ”vad gör jag här?”, ”är här egentligen speciellt fint eller?”, ”vad är det för mening med morgonrunda när midjan ändå försvinner?”, ”och nu känns det som om jag ska få skavsår” osv. En liten positiv tanke smög sig dock in: så svalt och skönt!

Tillbaka i hemmet, glodde på frukosten och undrade varför den aldrig innehåller nå’t spännande. Eller är framdukad. Efter lite meningslöst småpyssel som diska och bädda var det dags att öppna datorn. I väntan på ett webinar (föreläsning via webben för den som inte vet) spelade jag Bubble Witch Saga på facebook och förlorade stort hela tiden. Liksom bara ett kvitto på hur värdelös min tillvaro och jag är. Webinariet innehöll inga nya rön, men jag hade inga förväntningar. Så klart.

Åt lunch (lika trist som frukosten…) under webinariet och det var tur det, för se’n kom stora testet. Efter 2 tim med hemsidan ikea.gr så är man egentligen värd en tapperhetsmedalj. Lyckades ändå inte få fram alla uppgifter trots att jag tog ikea.com/gb/en och ikea.se till hjälp. Känner mig som han som slogs mot väderkvarnar fast utan vapendragare. Skam den som ger sig. Nu ska jag ha tag på en mailadress så jag kan kontakta dom. Deras mailformulär på hemsidan fungerar inte heller. Nytt anfall imorgon!

Snart dags för middag som blir nå’t kallt idag för jag orkar inte röra i grytorna. Ser fram emot att det snart är kväll så jag får gå och lägga mig. Och vakna till en alldeles underbar dag. För imorgon är ju en ny dag, eller hur?

10 tankar på “Jaha, en ny dag. Och?

 1. equaltonone

  Såna där dagar är inte så skojsiga, men kanske är dom ändå till någon nytta? Om inte annat så för att man ska uppskatta de bra dagarna desto mer! Styrkekram!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för tips! Fick kontakt med en annan nedflyttad som handlat på Ikea så jag fick kontaktuppgifter av henne. Om inte det fungerar så har jag ditt tips – jättebra!

   Gilla

   Svara
 2. Ilse

  Jag tycker att du är modig som ser, erkänner och blottar dina svackor och sämre dagar. Tänker att du är sann mot dig själv och din omgivning och att det är bra. Kram!

  Gilla

  Svara
 3. Frihet i blodet

  Heja, heja :-). Rädsla tillhör om man är tuff nog att kliva utanför den kända boxen. Jag är sktirädd i parti och minut över vad jag håller på att starta haha. Och ifrågasätter mig själv hela tiden! Keep up the good work, Ia! Kramar från Sverige!!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s