Mera storm

Natten var lite märklig. Ganska lugna stunder avlöstes av kraftiga vindbyar. Det smällde utanför och huset ven och gnällde. På morgonen tilltog vinden igen, el:en var borta en stund och det var inte svårt att bestämma att idag stannar jag inomhus och väntar ut ovädret. Inga marknadsinköp (undrar om det var nå’n marknad?), inget besök hos några vänner som jag inte sett på ett tag.

Nå’n tv behövs inte, förresten! Jag blev bjuden på det mest fantastiska skådespel igår kväll av molnens färd över bergen och den nedgående solen. Och skådespelet fortsätter idag, det ändrar sig hela tiden.

Jaha, hur ska tiden fördrivas? Och visst tusan är det typiskt! När det finns något hinder så de enda saker man kan komma på att göra är dom som inte går att genomföra. Som t ex med en skadad fot dyker det upp idéer om att gå eller köra nå’nstans eller till nå’n, men så kommer man på att det är ju precis det man inte kan göra.

Jag behöver städa, men så länge vinden är som den är så far det runt massor med damm och grus i luften. Ingen idé att sätta igång förrän det mojnat.

Läsa böcker! Tyvärr, jag har lånat full kvot, får vänta några dagar innan det går att låna igen.

Ägna mig åt lite heminredning! Hur man inlemmar balkongmöbler och torkställning i det ordinära vardagsmöblemanget utan att det ser konstigt ut. Vore onekligen en utmaning, men känns onödigt eftersom de, förhoppningsvis, ska ut på balkongen igen.

Gå ner och ta ett glas vin och få lite nyheter….nä, just det, ut ska jag inte. Det hörs fortfarande några ljud då och då utomhus så det är säkrast att stanna inomhus.

Ta itu med datorn där en sökmotor ändrat inställningar så jag kanske måste installera om alltihop? Nja, lite väl riskabelt med tanke på att vi redan varit utan el en gång idag, vågar inte heller lita helt och fullt på internetuppkopplingen.

Fixa foto från hyrbilsturerna! Njä, finns ingen inspiration. Kommer en dag imorgon också.

Mitt på dagen var det lite lugnare, nu mitt på eftermiddagen tar det i igen. Konstigt väder. Hoppas prognosen stämmer för enligt den ska det lugna sig fr o m imorgon.

I torsdags när jag var på väg hem längs kusten mötte jag 4 ving-bussar. De hade antagligen varit uppe på flygplatsen i Heraklion och hämtat turister. Stackarna steg verkligen in i ett rejält vinddrag. Det slog mig idag att under så’na här förhållanden är det kanske bra att bo på så’n där ”anläggning”. För turisterna, alltså. Vingvärdarna får väl slita med att plocka fram all fantasi och kreativitet för att hålla folk sysselsatta och någorlunda glada.

Huset mitt emot mitt hus har problem med nå’t avlopp, det började igår. Jag vet inte orsak, om det är stormen som pressat upp vatten eller om det är ett vanligt stopp. Vågade mig ut på balkongen för en stund sedan för att hämta lite luft (det blir så instängt och varmt när inga fönster kan vara öppna). Då användes en stor gummiskrapa för att få ut svart, smutsigt vatten inifrån lägenheten på nedervåningen samtidigt som några jobbade vid brunnen i gatan. Vilken mardröm! Jag hoppas att mitt hus inte delar rör med det huset! Fast det skulle ju bli ordentligt städat…och inga sysselsättningsproblem…

2 tankar på “Mera storm

  1. Annika Sigson

    Tänk så bra att du är en sån fena på att fixa allt kring stambyten….grannfastigheten behöver nog din hjälp 😱 👍

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s