Utvidgning och pris

#Blogg100 var väldigt stimulerande och roligt, men det känns trots allt ganska skönt att idag själv få bestämma om det ska bloggas eller inte. Klart att den friheten fanns tidigare också, men då hade jag ju svikit mig själv i utmaningen. Inte kul.

Det är kul att höra att man är smal, har gått ner i vikt! Den kommentaren fick jag när jag kom ner den 28 april. Samma person kommenterade i förra veckan att nu är mina kinder minsann runda! Ja, minsann. Och det är inte ett dugg kul. Har märkt det själv och funderat. Äter som i Sverige, dvs lika nyttigt med mycket grönsaker osv. Man måste ju titta på helheten så nästa fråga: rörelse. Jag går morgonrundor och vandrar lika mycket här som där. Egentligen bör jag göra av med mer här eftersom landskapet är mer utmanande.

Vad sjutton kan det då vara? Det var det där med helheten… 14 månaders ekonomisk oro pga arbetslöshet. Stänga ner och packa ihop sin tillvaro. Det tar. Det vore konstigt om det inte märktes. Så nu mår jag alltså alldeles för bra, utan oro. Har du några bekymmer så skicka hit dom – jag behöver gå ner i vikt!

På tal om mat så pratas det ibland i Sverige om att Grekland är så ”dyrt” (för oss som besökare, alltså). Ibland blir jag alldeles snurrig och konfunderad över hur jämförelser görs, t ex jämförelser med 80-talet. Det har hänt lite både här och där sedan dess… Här är i alla fall mina inköp på marknaden i lördags för 7:60 euro:

 • 2 kg apelsiner
 • 1 liter jordgubbar
 • 3 gurkor (hälften så stora som vanlig gurka)
 • 3 zucchini
 • 6 morötter
 • 3 tomater
 • 1 litet knippe vårlök
 • 3 nektariner

På kvällen drog jag till med lite dyrare middag, det var ju lördag:

 • husets sallad (å den är go’, den…), 2 kotletter med sås, ris och potatis, halv liter vin, halv liter vatten för 17 euro (inte inräknat fava och paprika som serverades medan jag valde i menyn)

Och växlingen är till vår fördel. Välkomna!

3 tankar på “Utvidgning och pris

 1. nintja

  Om Grekland är dyrt eller inte beror lite på var man är, vilken ö, eller fastlandet, eller vilken ort. Men det kan ju också vara så att priserna sjunkit efter eurons införande jämfört med hur det var precis efter att euron infördes. Jag var på Skiathos året efter att euron införts. DET var dyrt. Antingen var det för att euron var ny för grekerna och prissättning därför blev lite si och så, eller så är Skiathos en dyr ö för turister. Det året kostade brödet dubbelt så mycket där som hemma, och grekisk juice i kartong kostade nästan dubbelt så mycket på Skiathos jämfört med vad samma sort kostade hemma på ICA. Sen tror jag säkert att grekerna sätter turistpriser på turistorterna. Jag har varit på andra ställen än Skiathos senare och priserna var då betydligt mer normala.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s