Boktips

Läsplattan blir nog snart utsliten. Tyvärr får man bara låna 2 böcker/veckan via elib. Tacksam för andra tips!

Jag kan ge boktips så länge: ”Mormor hälsar och säger förlåt” av Fredrik Backman. Den bör inte läsas i offentliga miljöer då det finns risk för plötsliga gapskratt och tårar. Handlar om sjuåriga (ja, ja, hon är snart åtta) Elsa och hennes mormor som båda är annorlunda och ibland blir det lite komplicerat. Om vikten att ha vänner och superhjältar, inte vara ett smarthuvud, kunna säga förlåt, Wikipedias betydelse och ja, inte vara helt dum i huvudet. Plus en massa annat!

Kan också tipsa om Jan Guillous ”Artister” där han intervjuar ett antal skådespelare, revykungar m fl om deras jobb och karriärer – inte om skandaler och annat veckotidningsdravel. Väldigt intressant! Ger en inblick i komponerandets, författandets och skådespeleriets svårigheter och glädjeämnen, förutsättningar och hantverkets utförande.

2 tankar på “Boktips

 1. equaltonone

  Mormor hälsar och säger förlåt läste jag på tåget mellan Linköping och Lund….Inte bra….antar att mina medresenärer antog att jag upplevt något väldigt sorgligt som jag snyftade…. 🙂 Blödig..Jadå!!
  Gillar du att läsa på läsplattan? Jag är inte förtjust i att läsa på datorn, men antar att det blir en lite annan känsla på platta?
  Vi här hemma kanske ska skicka lite böcker till dig efterhand? Pocketböcker kan väl inte kosta så mycket att skicka iväg?
  Kram

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   När jag var nere 5 mån 2010 så samlade jobbekompisarna ihop böcker och jag fick en hel låda! Det var som julafton!! Så visst, ska det ändå rensas i hyllorna, men vi kan vänta lite och se om brevbäraren hittar mig.
   Jag gillar läsplattan jättemycket, var lite tveksam. Valde Sony Reader och är jättenöjd. Men just ”Mormor hälsar och säger förlåt” skulle jag kunna tänka mig att ha i bokhyllan, finns många roliga och sorgliga ställen i den boken som man kan vilja gå tillbaka till.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s