Hjärncellsstrejk

När något jobbigt går mot sitt slut och vila hägrar slår kroppen ibland ifrån i förtid. T ex några dagar innan man ska gå på semester brukar den stora tröttheten välla in och arbetsprestationen de sista arbetsdagarna når väl inga exceptionella höjder. Mina hjärnceller har börjat punktstrejka för hela systemet vet att på tisdag är allt över. Ett års oro för ekonomin, arbetslösheten, flytten och den stora förändringen av min tillvaro.

Idag var jag och åt lunch med några vänner på Saluhallen i Lund. Det fanns anledning att fira så jag ville stå för notan. När vi ätit god lunch avslutad med gott kaffe lämnade vi etablissemanget. Jag gick upp på andra våningen till Systembolaget för att köpa en flaska vin. När jag betalade gick den brutala sanningen upp för mig: jag glömde betala på restaurangen! SÅ pinsamt att vara så nonchalant och arrogant!

Halvvägs ner i rulltrappan kom jag på att jag glömde vinflaskan som jag faktiskt betalt. Chocken var tydligen alltför stor för mitt system. Fick bli en åktur upp igen!

Nu tror jag att ni som läser detta delar upp er i 2 grupper:
Grupp 1 som tänker: ”hon var väl inte så dum så hon gick tillbaka till restaurangen för att betala!?”
Grupp 2 som tänker: ”givetvis gick hon tillbaka och gjorde rätt för sig.”
Kunde vara kul med en liten statistisk undersökning……

Jag gick tillbaka till restaurangen och det visade sig att även personalen missat. Då kände jag mig lättad, de hade alltså inte uppfattat mig som smitare eller nonchalant. Så betalade jag och gick därifrån med lätta steg.

Lite senare skulle jag köra till frissan på Emporia i Malmö och det var inte så enkelt, men det är en annan historia. Ha en skön fredagskväll!

 

2 tankar på “Hjärncellsstrejk

  1. equaltonone

    Jag tillhör grupp två som genast tänkte att du gick tillbaks och betalade!! 🙂 Vila nu hjärncellerna i helgen!! 🙂 Kram

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s