Jag får inte ihop det

Jag läste en kort artikel i förra veckan och den har följt mig i flera dagar. Den dyker upp då och då, jag försöker förstå men har ännu inte fått ihop det. Så här var det: på ett sjukhus någonstans i Sverige (jag minns tyvärr inte var) hade personalen slagit larm. Nu var arbetsbelastningen så stor att de inte längre kunde ta ansvar för att fel inte begås i vård och behandling. Deras krav var högre lön.

Det är det där kravet jag inte förstår. Hur tänkte personalen eller är de för utarbetade för att tänka klart? På vilket sätt blir arbetsbelastningen mindre om lönen höjs? Det vore väl smartare, mer logiskt och ge mer effekt att begära utökning med x antal tjänster!?

I nästa skede kan kanske lönen höjas för då är det x personer färre som är arbetslösa, men det är en annan historia.

Det ger också upphov till en annan fundering: varför vaknar inte fackföreningarna? När det gäller arbetsbelastning, menar jag. Det måste väl vara en arbetsmiljöfråga och inte en lönefråga? De måste ha medlemmar som är arbetslösa så de kan inte vara ovetande om att det finns ledig arbetskraft.

Jag får fortfarande inte ihop det.

 

 

2 tankar på “Jag får inte ihop det

 1. equaltonone

  Kanske är det så att man kan jobba ”fortare” och säkrare om man har mer betalt……?? Nä, så kan det ju inte vara…det skulle ju med automatik innebära att man inte gör sitt bästa som det är nu. Det logiska borde verkligen vara att begära fler tjänster….

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack, då är vi i alla fall två som tänker logiskt…eller ologiskt…hur man nu ska se det!? Det har lite av ”skjuta sig själv i foten” över sig det där lönekravet…

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s