Otålig glädje

Söndag och det skulle bli sol, men det var inte mycket den var framme. Det långa benet först på promenad ut till Nova Lund för att hämta nya kameran. Riktigt kyligt på vägen hem – är det vårväder?

Så börjar PINAN! Eländet måste laddas först, minneskort ska sättas i och instruktionsbok ska läsas. Men jag vill ju börja fotografera NU!

Herregud, vuxna människan! Ja, jag vet, jag är 55 år men i detta läget beter jag mig som en 5-åring. Det är roligt och spännande med en ny ”leksak”. Bara synd att den får mig att i någon mån retardera. Men va faen, som arbetslös med dålig ekonomi så är det längesen jag kunde köpa nå’t onödigt som jag får glädjas riktigt skamlöst över.

Röd laddningslampa lyser fortfarande…. Egentligen är det märkliga att jag som ganska avslappnat och oberört sorterar ut saker för att skänka eller slänga, som ser saker som saker, kan gå igång på högvarv över just en SAK. Då är vi väl där igen att en sak är en sak och vad det egentligen handlar om är vår anknytning, känslor, minnen osv som liksom hänger fast vid den där saken.

Fortfarande röd laddningslampa… Jo alltså, vad jag menar är att det jag går igång på eller över (vad heter det?) är att få lära något nytt, fler möjligheter att ta bättre och annorlunda foto (jo, den är kraftfullare än den gamla kameran), löften om nya och vackra motiv som ska upptäckas genom linsen.

I laddningslampans röda sken försöker jag liksom bekanta mig med kameran. Det stör ju inte att jag vänjer handen vid den nya vikten och formen. Och pillar lite på ett av reglagen…. Skärp dig, människa! Gå och töm tvättmaskinen eller diska!!

3 tankar på “Otålig glädje

 1. equaltonone

  Åh vad jag känner igen det där….Glädjen över det nya som man längtat efter och frustrationen när man måste vänta!! Visst är det väl tur att man fortfarande har förmågan att känna den där speciella känslan av glädje över något man önskat sig!!

  Jag blir ju nyfiken, vad har du köpt för kamera?

  Kram Lotta

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tog med gamla kameran, sa att jag vill ha minst samma brännvidd, funktioner osv, gärna bättre. Tyvärr, tyvärr fick jag lämna Canon……det blev en Sony istället (fick väldigt mycket kamera för pengarna!). Problemet med Canon var att det antingen var superslimmat eller för stort. Jag vill ha lite ”kamera” i handen (skada se’n tiden med systemkamera, antar jag) men den ska gå ner i sidofickan på vandringsbyxorna. Har provat den och det känns ganska bra….blir väl bättre med tiden!

   Gilla

   Svara
   1. equaltonone

    Min förra kamera är en Sony, en liten manick, halvsystem (eller vad man kan kalla det). Den var/är jag supernöjd med!! Lycka till med nya kameran, ni blir säkert vänner!! /Lotta

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s