Alla dessa dagar…

4 oktober 2013
Jag blev lite knäckt idag. ”Kanelbullens dag”, jaha vad är nu det för ett nytt påfund, tänkte jag. Och upptäckte att första gången var 1999. Som initiativtagare gömde sig en sockerproducent. Hm….smart… Att jag missat är inte så konstigt eftersom jag inte gillar kakor, men vad har jag mer missat?

Så började jag tänka på alla dessa dagar som är det ena eller andra. Hur håller man reda på dom? Snubblade över temadagar.se – 535 temadagar!! FN har sina dagar, men de nöjer sig inte med dom utan har temaveckor, temamånader osv.

Den observante har så klart gjort sin huvudräkning och konstaterat att det går inte ihop. Tidvis blir det väldigt körigt eller vad sägs om 15 okt i år:

* Fetaostens dag

* Internationella beröringsdagen

* Internationella dagen för att tvätta händerna

* Vita käppens dag

* Internationella landsbygdskvinnors dag

* Brösthälsodagen

Hur knyter man ihop allt det här… Landsbygdskvinnorna tvättar händerna för att med hjälp av vita käppar göra fetaost som via beröring ska smetas ut på bröstkorgen på behövande?

Vad den lilla asterisken betyder? Jo, att det är återkommande på samma datum år efter år. Just det, det finns temadagar som flyttar runt! Är det bara för att förvirra oss, eller?

Jag förstår inte hur nå’n kan begära att jag ska vara arbetssökande, jag har helt enkelt inte tid. Nå’n måste ju hålla koll på alla dessa dagar och veckor och månader och se till så att de uppmärksammas och firas ordentligt. Om jag får uppdraget så lovar jag alla att varje dag blir en fest. Ibland flera!

3 tankar på “Alla dessa dagar…

  1. Lotta

    Igår var det ju inte bara kanelbullens dag, utan även vodkans dag!! 🙂 Jag nöjde mig med att fira kanelbullen. Tyckte det blev lite galet med vodka och kanelbulle ihop! 🙂

    Gilla

    Svara
  2. Pingback: Apokries är slut – Stora fastan har börjat | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s