Öresund och indianer

21 september 2013
Indiansommar…visst låter det ljuvligt? Så varför inte vandra kustnära innan höststormarna kommer!

Började med försovning pga felställd klocka. 35 min var plötsligen 20 min. Då är jag glad över att jag är så otroligt organiserad! Det pratas ibland om ”målbild”, men jag tror att jag missuppfattat något för den ska väl vara positiv? Jag kör med det omvända, dvs bakänden på ett tåg som lämnar Lunds station – NEJ! Så 07:05 stod jag på perrongen, precis som planerat.

Steg av bussen i utkanten av Höganäs som var kallt, blåsigt och hukande under regntunga moln. Var tog indianerna vägen med sin sommar?

Lite solsken tittade fram så det blev kaffe på hamnpiren i Domsten eller Hittarp, jag minns faktiskt inte exakt. Just då finns bara det jag ser, hör och känner. Världen utanför är ointressant, tiden är nu och här, finns inget annat att fundera över än det som händer runt omkring. Det är en så skön känsla! Ser en segelbåt gå ut och tänker, som så många gånger förr, på att jag inte förstår tjusningen med båtar och sjöliv. Kanske det beror på att vatten och jag fick den sämsta av starter – jag var rädd för vatten som barn. Första året i simskolan satt jag uppe i en skogsbacke och åt min matsäck och drack saft. Och inte en enda gång sladdrade min kompis – det kallar jag lojalitet! Men jag lärde mig simma så småningom och jag tycker om sjömän.

Funderar en stund över färgen på himlen och havet. Det sägs ju att havet får sin färg av himlen eftersom ljuset bryts i vattnet…ja, hur det nu hänger ihop. Hur kan då en blekblå himmel ge mörkblått hav? Hm…?!

När jag närmar mig Pålsjö är det dags att sätta på vänster knästöd för nu är det slut på kustvandrandet, nu välkomnar Helsingborg med sitt vackra, kuperade läge. Skönt med lite variation!

Når Kärnan, en kopp kaffe medan jag njuter av utsikten. Undrar var indianerna blev av….kanske kommer fram imorgon!

Vandrar hemåt genom ett Lund där Kulturnatten redan börjat. Vet du att Lund är Sveriges mest kulturaktiva stad? Nu vet du!
Foto får jag ordna en annan dag, nu måste jag studera programmet för kvällen!

Tips

– lätt att vandra och variera längs kusten så länge du har lite koll på markeringar och havet på rätt sida.

– man följer Skåneleden, men samtidigt också Kullaleden (röd markering).

– vid Kulla Gunnarstorp kan du göra en liten avstickare upp för backen för att se hela fastigheten. Ligger väldigt vackert!

– Skåneleden delar sig efter Domsten så du kan välja att gå branten upp och förbi Sofiero eller följa kusten.

– vid Sofiero går Skåneleden in på Landborgspromenaden och det blir kuperat.

– gör en liten avstickare genom den täta trädgången och ta en titt på Pålsjö slott.

– från slutet vid Kärnan kan du ramla ner till tåget eftersom stationen ligger runt hörnet.

1 tanke på “Öresund och indianer

  1. Pingback: Vårsolsvandring | ia mitt i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s