Strövområde, lossna, skor å litta annat

18 september 2013
Nu kommer hösten med alla lågtryck – bäst att kasta sig ut när det blir en lucka! Idag kurs och fart mot Frostavallens strövområde. Buss från Höörs station:
– Till Frostavallen, tack! säger jag.
Busschauffören tittar förvånat och nästan skrämt på mig, ungefär som om jag frågat om han vill följa med mig hem… Vad är det med mig, bussar och morgnar? Det var ju konstigt i Helsingborg också i förra veckan.

Lämnar vägen och vandrar in i ett skiftande landskap där det är (nästan) vindstilla, tyst och bara en antydan till krusning på sjöarna. Tankarna virvlar runt, naturen är någonstans mellan sommar och höst. Det är mycket bokskog och blandskog – fint! Antecknar i minnet att komma hit när löven börjar skifta, kan nog vara väldigt vackert. Bara inte någon skånsk höststorm hinner före.

IMG_1359

Funderar över att jag på måndag ska börja kurs – ”starta eget”. Kanske det lossnar nu, kanske det börjar bli lite fart framåt, början på nå’t nytt. Hoppas att den håller bra kvalité så det blir meningsfulla veckor.

Det absolut viktigaste vid vandring är skorna och nu börjar detta paret ge upp. Modellen görs inte längre….kris och katastrof! Är det inte typiskt? När man har hittat nå’t som fungerar så kommer en ny trend eller ett nytt mode. Blir lite fånigt i detta fallet eftersom det är funktionaliteten som är viktig. Vandring är ju inte direkt någon modevisning med flora och fauna som intresserad publik.

Blir inte många foto idag, lite besvärligt ljus. Jag behöver köpa ny kamera. Också. Ekonomin är inget kul när man är arbetslös…..så skjuter vi bort dom tankarna och beundrar en blomma istället.

IMG_1365

En massa bra tankar och funderingar dyker upp, inga lösningar eller beslut ”kommer till mig” idag men det behövs inte heller just nu. När jag sitter på tåget så slår det mig att som vanligt har jag tänkt en massa bra saker, men jag skulle inte kunna redogöra för det på ett sammanhängande, förståeligt sätt. Det är för mig ett tecken på hur bra jag kan koppla ifrån och låta tankarna flyga. Det är rörligt uppe i knoppen – det är bra!

När jag går av tåget i Lund har det börjat regna lite smått – det kallar jag perfekt timing!

Tips

– buss 441 från Höörs station är en ringbuss så det är möjligt att hoppa av och på var man önskar. Tänk på att det är en lucka på em då det inte går någon buss, från Frostavallens konferensanläggning är det cirka 4 km till Höörs station så det är inga långa avstånd.

– här bjuds på omväxlande vandring i skog, betesmark, kuperat, platt, vägar, stigar och sjöar.

– strövområde har ofta olika slingor som kan varieras. Jag har provat 2 kombinationer i Frostavallens strövområde och har en 3:e på lut.

– på några platser är det dåligt markerat att slingan svänger av. Vill du ha tips så hör av dig!

– området är bra utrustat med toaletter och rastplatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s