IT – ett nervpåfrestande mysterium

IT är så himla bra när den fungerar. Och så nedbrytande när den inte gör det. Däremellan blir jag då och då förundrad.

På statistiken över besökare på min hemsida om vandringar förs statistik över ”Mänskliga besök”. Hemsidan får inga mänskliga besök, den får besök. Och om det nu ska heta ”mänskliga” så undrar jag var statistiken finns över ”omänskliga”!? Som om det skulle finnas gröna små rymdvarelser som surfar in på min hemsida. Fast det vore ju en syn på vandring i Kretas berg.

På min läsplatta som är en Sony Reader finns ett så’nt där användarlicensdokument som heter End User License Agreement. Det är där tillverkaren svär sig fri från allting och när man klickar sig vidare på ett eller annat sätt så har man godkänt det som står där. På läsplattan har det dokumentet 560 sidor. Jo, det är sant. Om jag läst dom? Nä, jag försöker fortfarande lista ut hur nå’n över huvud taget kan inbilla sig att nå’n skulle kunna tänka sig att läsa 560 sidor licenssidor. Måste vara en jäkla massa de behöver svära sig fria från. Men läsplattan fungerar bra.

Nu kommer jag att lämna den digitala världen på obestämd tid. För cirka 2 veckor sedan fick jag in en sökmotor på datorn som det var svårt att bli av med, det tog några dagar. Tydligen var det inte ett ”vanligt” virus utan ett UP, ett s k Unwanted Program. Det dyker upp mer och mer som den ändrat nere i program, inställningar och filer så nu har jag inget annat val än att tömma datorn och börja om från början. Finns så klart en risk att jag inte får igång den igen. Om det värsta skulle inträffa så vill jag här och nu tacka för den här tiden. Skicka gärna en tanke till mig då och då i min isolerade värld.

3 tankar på “IT – ett nervpåfrestande mysterium

  1. nintja

    Är det Bing du menar? Den installerar sig med uppdateringar till andra program om man har otur och den lägger in sig som en internet-plugin till din webbläsare. Om man tar bort den från webbläsaren och stänger av plug-innen i webbläsarens inställningar så blir man av med den. Men sen måste man också hitta den på systemnivå. Det här har drabbat mig på Mac OS ett par gånger vid uppdatering av DivX så nu har jag helt tagit bort DivX från datorn för att inte få in den igen. Verkar ah hjälpt. Tills vidare…

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s