Motiv och mat

Vissa motiv tilltalar mer än andra. Jag har aldrig förstått varför man fotograferar sin mat. Det finns säkert de som undrar över de motiv jag väljer, t ex hur många berg människan kan fotografera.

Visst, jag kan beundra och njuta av fantastiska fotografier i kokböcker, men den maten som står framför mig på bordet? Nä, den ska njutas – doft, färger, upplägg och, viktigast av allt, smak. Jag älskar mat, jag vet. Skulle aldrig kunna dietbanta eller bli vegetarian. Mat sviker aldrig och om den inte är bra beror det på människorna som hanterat den.

När jag börjat (därför ett skal är tomt…) njuta av min födelsedagsmiddag igår kom jag att tänka på att du kanske vill se vad jag åt så jag bjuder in till hummerfest:

DSC00589

Finns lite vin, citronolja och majonnäs som inte kom med på bild. Vad jag betalade? Ja, vad tror du? Välkommen att gissa!

2 tankar på “Motiv och mat

 1. Frihet i blodet

  Och jag fotograferar min hund. Inte så kul för andra förmodligen haha. Kokade du själv hummern eller var den färdigkokt när du köpte den? Och smakade den som vår svenska hummer? Nyfiken i en strut :-)!

  Gilla

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Hundar gör i alla fall lite olika saker – mat bara ligger där.
   Jag åt på taverna så klart, jag firade ju! 😉
   Det blev 2 små humrar istället för en stor som är normalstorlek här nere. Har inte ätit någon hummer som är lika god som den här, kan också rekommendera langust som är ful som stryk, men ännu godare än hummer.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s