Pust och stön i värme och röra

Fungerade alldeles utmärkt med redigering och beställning av infomaterial idag. Ibland måste man bara släppa saker och sova en stund.

Det är svårt att tänka i värmen. Känns som om jag rör mig i tjock gröt och hjärnan snurrar sakta på ettans växel. Ska ändra på firmans hemsida, men var hitta orden? Känner mest för att sätta mig i skuggan på ett fik och dumglo. Så där med tom blick och öppen mun, du vet.

Inte ens posten kommer som den ska. Fick en räkning igår som skulle varit betald den 5 augusti. Strök morgonrundan idag och tog en stilla promenix upp i sta’n för att betala. Jag har inte varit så sen med någon faktura, vet inte vad som händer. Kanske min mobil blir beslagtagen eller vad det heter.

Ikväll ska jag gå på konsert utomhus uppe i stadion, ska bli mysigt och spännande! Fått en spark i ändan av svenska som vistas här periodvis sedan en del år tillbaka och som tog kontakt med mig på gatan. Hon kände igen mig från den här bloggen! Människors vägar äro outgrundliga.

Tredje stödlånet

Rörigare och oklarare än nå’nsin eller så är det värmens effekt på min hjärna. Det verkar vara klart, i alla fall så klart att det kan börja röstas och beslutas. Grekiska parlamentet är igång idag och ska rösta ikväll. Det spås en nattrysare.

Det där med nattrysare är märkligt. Förra gången tog det 18 timmar för alla inblandade, denna gången har de tydligen suttit i 24 timmar på Hilton i början av veckan för att bli klara. Hade jag haft så dålig planering på mina gamla jobb hade jag blivit uppsagd direkt.

Om jag förstått det rätt så är inte IMF inblandade i detta lånet, alltså skrev jag fel igår. Det är tre kreditgivare: EU-kommissionen, ECB och ESM (om jag tolkat engelskan rätt).  Vad som är så himla konstigt är att de uttalat att de inte tror på avtalet eller att Grekland kommer att klara av det, men skuldlättnader är uteslutna. Jag förstår att det är känsligt eftersom det är viktigt att hålla de egna väljarna på gott humör, men om det ändå inte fungerar så får kanske de egna väljarna betala ännu mer. Man borde ha kunnat ge längre återbetalningstid och sänkt ränta om det nu är känsligt att skriva av en del av skulden. De här stödlånen till olika länder har redan gett långivarna ordentligt klirr i kassan, men den som har fått mycket vill, som bekant, ha mer.

Det märkliga är att IMF deltagit i samtalen, men inget har läckt ut om vad de anser eller hur de ställer sig till innehållet i avtalet. Spekulationerna är att det råder stor oenighet mellan IMF och de övriga om hur lån och skulder ska hanteras.

Och BNP steg andra kvartalet i Grekland trots allt! Fast det var inte förrän i tredje kvartalet som bankerna stängdes så nu lär det ha rört sig åt andra hållet.

Imorgon träffas finansministrarna i eurogruppen. Då kommer nog uttalandena att stå som spön i backen så håll i hatten!

 

4 tankar på “Pust och stön i värme och röra

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Har just hört att Finland tänker rösta ja till det 3:e stödlånet, deras ek.minister Stubb har sagt något liknande som ”har vi gett oss in i leken, får vi leken tåla”. Det var ju tidigare snack om att Finland skulle rösta nej. Men först måste ju Grekland själv rösta ”ja”, det är ordentligt rörigt och tjafsigt i grekiska parlamentet nu, det kommer att bli en redig nattmangling. I vissa fall håller jag med riksdagens ordförande o talman(-kvinna) Zoe K. Hon protesterar emot att alla riksdagens ledamöter + anställda tvingas hålla sig vakna till långt in på morgontimmarna för att rösta (inte första gången detta sker), samt att de flesta ledamöter inte har hunnit med att läsa igenom avtalet de ska rösta om!! Å andra sidan tillhör hon ju ”den vänstra plattformen” inom Syriza och tänker rösta nej. Synd tycker jag, bråk inom regeringspartiet är det sista Grekland behöver nu…

  Ha det så trevligt på konserten ikväll, kram! 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Mycket tjafs överallt, tycker jag. Det kanske bara är folket i resp länder som förstår att det är kris, de som ska fatta besluten verkar ha så mycket annat på sin agenda.
   Nu håller vi tummarna för att alla beslut blir ja så Grekland kan få lugn och ro att jobba med allt som behöver göras i det grekiska samhället.
   Konserten var jättebra! Kram

   Gilla

   Svara
 2. Ylva

  Du berättar inte vilka sångare och musiker det var som spelade på konserten! Jag vill veta. Jag minns konserten med Notis Sfakianakiz 1998 på Ierapetras stadion. Det var magiskt!
  / Jannis

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s