Gas och broms

Igår kväll var Sofia och jag flitiga: tittade på lägenheter, träffade en person som kan hjälpa mig med ”tax number”, besökte en mäklare. Nu lossnar det, tänkte jag.

Och i fm försökte Manos med telefonsamtal och besök hos mäklare. Jag skulle gå med hjälpen till skattekontoret. Men idag var det stopp för det var strejk och protester så affärer, banker osv stängde. Och skattekontoret. Så förlorade jag lite tempo igen.

Jaha, vad protesterar dom nu emot, tänker du. Jo, det är så här att under några år har man protesterat mot att myndigheterna vill stänga sjukhuset i sta’n och koncentrera allt till Aghios Nikolaos. Jag beundrar kampglöden och att de hållit på några år. Tyvärr är jag inte så insatt att jag vet hur mycket som skurits bort, men akuten finns kvar och det är viktigt. Några mil extra i bergslandskap på ganska smala och ibland dåliga vägar gör att mycket tid förloras vilket ju kan vara avgörande i akutfall.

Jag hade själv stor glädje av sjukhuset i oktober 2012 och det blå kortet. Kunde knappt gå, blev undersökt, röntgad, prov togs, specialist tittade på foten och varje gång jag blev skickad till kassan så räckte jag bara fram blå kortet. EU är inte så dumt trots allt!

Mina paket från Sverige med lite personliga tillhörigheter anlände igår på utsatt dag, hela och fina. Bara så du vet att det går bra att skicka gåvor, förnödenheter osv…..

Fått besked om att firman är registrerad på Bolagsverket och att papper kommit från Skatteverket, troligen firmans registrering hos dom. Det rör faktiskt på sig även om det stått stilla. Om man säger så.

Tänkte att jag skulle ha en riktig hemmakväll ikväll och kanske t o m en tv-kväll! Grekisk tv är uteslutet, de pratar och pratar och pratar och jag begriper inte ett dugg. In på nätet och gick igenom de svenska kanalerna. Jaha, det vanligaste meddelandet är att det valda programmet inte visas utanför Sverige. SVT har en hel del som visas utomlands – jippi! Debattprogram, nyheter, barnprogram, kultur, dvs bara ”tråkiga” program. Som ”underhållning” bjuds på Eurovision Song Contest!? Fatta vilket mörker!?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s