Vandring, stort litet byte och rådtacksam!

I veckan pratade jag i telefon med Sverige för att boka en tid. Medan jag letade fram en uppgift hörde jag i andra änden: ”Det verkar vara fint på Kreta för det är väldigt vad fåglarna kvittrar”. Med tanke på vädret de senaste dagarna på många platser i Sverige så kändes det kanske lite som ett hån för henne. Eller som ett hopp om att det blir bättre!

Vandring

Igår gav jag mig ut på vandring med en ny början som knöt an till gammal bekant. Startade vid Gournia som är en minoisk by (kan rekommenderas!) och stannade vid litet kapell i närheten. Det blev vandaliserat ifjol, men dörren var fortfarande olåst. Det var ett av de minsta kapell jag varit i, kan inte låta bli att undra hur de tänkte. In med prästen och den som läser texterna så blir det halvfullt. Det fanns ruiner bakom kapellet som antas vara ett gammalt kloster. Gick munkarna/nunnorna in en och en på högmässa? Jag tände ljus för hela familjen.

 

Upp i bergen i ganska kraftig blåst. Det var vindstilla nere hos oss, men vädret är oftast olika i norr och söder. Ganska brant upp och motvind, men det gick bra. Nya blommor blommar och uppe i bergen får man se ner för allt är mindre och kortare. Rovfåglar brukar inte visa sig när det blåser mycket. Jag antar att det finns någon gräns då deras segelflyg inte fungerar och/eller fågelkroppen blir för lätt för att stå emot vindarna. Två stycken dök plötsligen upp, men de var nog bara ute en sväng för att kolla läget.

Ginsten är inne i sitt slutskede och nu börjar bergssluttningarna skifta så smått även i rött. Det är Ebenus cretica som börjat blomma. Fortfarande har vi massor av gröna nyanser på växtligheten så det är väldigt vackert och vårligt!

 

 

 

 

 

Det börjar bli lite varmare, men det är fortfarande bra vandringsväder. All nederbörd har gjort att damm och smågrus inte virvlar omkring trots blåsten och det är skönt. Tankarna fick som vanligt flyga runt precis hur som helst. En skön och avkopplande dag som slutade med sta’ns smarrigaste pizza och ett glas vin.

Jag mäter mina vandringar i tid, men bara för skojs skull mätte jag denna på kartan och det var cirka 2 mil.

Fler foton på min flickr-sida!
Tycker du att jag skriver mycket om blommor och tänker att det kan väl inte finnas så många blommor på den där bergiga ön? Ta en titt på collagen i albumet Flowers of Crete!

Stort litet byte

Ibland hamnar jag i situationer där jag kan höra Nalle Puh: ”Ibland har jag otur när jag tänker”. Det händer både i Grekland och Sverige, men det händer oftare här.
I tisdags i Iraklio var jag inne på Hondos center. Jag vet inte riktigt vad man ska jämföra det med i Sverige, men det är flera våningar med smink, parfym, handväskor, kläder osv. Jag lyckades hitta några varor på ”köp 2 betala för 1”. När jag betalt och skulle gå upptäckte jag att jag tagit rätt märke men fel variant av deo. Enkelt byte, tänkte jag. Samma pris. Bara att slå en retur på det ena artikelnumret och sedan slå in det andra. Men det var för enkelt!

Först en virrig diskussion om vad jag köpt och vad jag ville byta till.
”Du kan ta den (som jag ville byta till) och gå upp på fjärde våningen.”
”Fjärde våningen?” Kassorna måste gå på samma datorsystem, tänkte jag.
”Ja. Jag skickar upp.”
Skickar upp vad då? Informationen, kanske.
Jag gick från andra våningen till fjärde, förväntade mig någon kundservicedisk el likn. Snurrade runt en stund, tog en kassa i högen och samma förvirrade diskussion igen om vad jag köpt och vad jag ville byta till.
”Var är den du köpt?”
”Inte vet jag, den behöll hon på andra våningen. Hon sa att hon skulle skicka något.”
Telefonsamtal med många ja, nej och ok. Så öppnade hon en lucka bredvid kassan och det var dörren till en liten varuhiss! Där låg min köpta vara som jag inte skulle ha.
”Den här ska du alltså ha?” undrade hon med varan från hissen i handen.
”Nej, den har jag köpt och jag vill byta till den här”, sa jag och pekade på förpackningen i min hand.
En minut senare var allting klart. Men fram tills dess hade det gått många minuter.

Varför så knökigt? Är varje kassa ett eget nätverk? Kanske tekniken gör det så enkelt att det blir för enkelt. Kanske hon på andra våningen inte fick hantera byten. Borde inte någon ha tänkt lite serviceinriktat? Ibland ska man inte fundera. Fast ibland är jag övertygad om att väldigt mycket skulle bli enormt enklare för de flesta om jag fick bestämma och organisera.

Rådtacksam

Jag har ju självdiagnostiserat min onda arm som en kombination av tennisarm/musarm. Tänkte att jag avvaktar, håller mig borta från datorn så mycket som möjligt, gör andra saker. Trodde i min enfald att dagen i Iraklio och vandringen skulle uppskattas av armen, men det var tvärtom. Tänkte skriva klart slutet på boken i helgen, men även om jag skriver för hand så är det ju den onda armen som är igång. Så nu inriktar jag mig på en helg med att läsa, glo på långfilm och andra stillsamma övningar.

Jag använder handledsstöd när det går, har inhandlat armbågsstöd idag och börjat ta antiinflammatorisk medicin som lär kunna sätta en jäkla fart på magen, men jag håller tummen på vänster hand.
(På fotot syns inte plåstret jag har ovanför armbågen där jag har brännsår efter sänglampan. Hur det gick till? Det är en helt annan historia…)

Förutom att det gör ont är det väldigt begränsande eftersom det är höger arm. Det ska gå över så fort som möjligt, jag har inte så stort tålamod plus att det är opraktiskt och trist att vara kass när man lever ensam. Så har du några bra råd om vad jag ska göra?

Ha en bra helg!


Vandra med mig på Kreta!
Du kan koppla av, njuta samt uppleva mina gömda pärlor.
Mer information på hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen!
PS. Berätta när du bokar att du läser bloggen så får du 15 % rabatt!

 

10 tankar på “Vandring, stort litet byte och rådtacksam!

 1. Ingalill Franzén Polikarpidou

  Aj aj vad du ser inlindad ut, vännen! Men bra att du har dessa stöd för armen. Under årens lopp har jag haft en del mystiska inflammationer i armarna, men inte ”tennisarmbåge”. Jag har använt en bra anti-inflammatorisk kräm som heter Nimesulide. Den är vit, men när man sköljer handen/händerna efteråt, så blir krämen gul. Eller Voltaren-kräm, den är nog också bra. Som ett komplement till medicinen, menar jag. Bra att du vilar armen, det är de bästa råd jag kan ge!
  Önskar dig en bra helg, trots besvären. Kram!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för tips! Känner mig helt handikappad, men det är väl för att det är höger arm. Allt jag kan komma på att göra istället för dator involverar högran. Så glo är det enda som är kvar. Tur att det finns bäcker och filmer!
   Ha det gott! Kram

   Gilla

   Svara
 2. juliann66

  Om du använder antiinflammatoriska salvor ska du hålla dig borta från solen under behandlingstiden och två veckor efteråt. Man kan få allergiska reaktioner i huden, så jag rekommenderar sällan dessa salvor och geler under sommarhalvåret, eller om folk ska åka utomlands. Vad har du för tabletter? De flesta antiinflammatoriska läkemedlen påverkar slemhinnan i magen, så man kan få katarrliknande problem, men om man tar dem i samband med mat, så minimerar man risken för detta något. Ta gärna sådana som har lång verkan, såsom naproxen, (Naproxen,Pronaxen, Alpoxen t ex), så blir det färre tabletter per dag. Är det kodein i dem, så lär det ta stopp i magen, så kolla det 😉
  Hoppas du kan vila dig frisk nu!
  PS, Jag tycker att armbågsstödet ser ut att sitta lite långt ner på armen, men din ”punkt” kanske sitter annorlunda än min gjorde. Men det är ett väldigt bra stöd!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. iamittilivet Inläggets författare

   Tack för tips! Det där med salvor som ska tränga genom hud, fettlager och annat och göra nytta tror jag inte på. Har testat, bara effekt när det smordes på så det var väl värmen och massagen.
   Jag fick Voltaren 75 mg (finns inte i fass), 1 tabl/dag och jag har ingen aning om hur länge jag ska ta dom så jag tar en vecka. Tar dem tillsammans med yoghurt så jag tror magen ska klara sig.
   Flyttar jag upp armbågsstödet så hamnar en del i armbågsvecket och jag kan inte böja armen. Känns ok där det sitter nu så det får stanna där. Allra bäst känns det faktisk när jag har båda stöden på, men så kan man ju inte visa sig utomhus….och det hjälpte bra i natt med handledsstödet på även om det känns fånigt att behöva stöd när man ligger ner…
   Jag vilar och vilar, men oj vad det är tålamodsprövande…. 😦

   Gillad av 1 person

   Svara
   1. juliann66

    Jag är ganska skeptisk själv, så jag är helt med dig!
    Konstig dos på Voltarenen, tycker jag dock. Hade du haft 50 mg hade det varit okej att ta tre sådana fördelat någorlunda jämt över dygnet. Just saying 😉
    Och en vecka är en bra kur.
    Kämpa på, vännen!

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Såg i FASS att man får Voltaren på recept i Sverige. Här fick jag det av ”apotekaren” som jag har stort förtroende för så jag kör på den dosering han gav.
     Låter bra att en vecka är ok! Då pillar jag i mig t o m fredag!
     Tröstar mig med att armen inte hindrar vandring!

     Gilla

     Svara
     1. juliann66

      Ja, 50 mg är receptbelagda, men man kan köpa 25 mg utan recept också. Min enda invändning är att halveringstiden är ganska kort, men om du är duktig och vilar på riktigt, så blir det säkert bra så som din apotekare ordinerade. 🙂
      Lycka till och kram!

      Gillad av 1 person

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s