Svenskt företag in English στην Κρήτη

Jag har ingen tv vilket tydligen är lite suspekt eller i alla fall lite märkligt. Vill jag inte veta vad som händer i Sverige? Nja, nu lever jag inte där och i vilket fall som helst är Sverige inte direkt världens medelpunkt om man säger så. Lever man på budget lär man sig dessutom att skala bort så’nt som är onödigt, lägga pengarna på annat (t ex mat och vin vilket är betydligt trevligare och mer givande). Jag kan inte förstå vad de säger (och de pratar och pratar och pratar….) på grekisk tv och de få program jag vill se på svensk tv kan jag se via internet. Där har jag också tillgång till engelska kanaler som bbc, channel4 och itv och de är en riktig guldgruva.

Allting kommer tillbaka förr eller senare. Gamla synder slår en i nacken. Som man sår får man skörda. What goes around comes around. Du kommer aldrig undan. Ja, jag tror att du förstår vad jag menar.

Jag tittade en kväll på ett program på någon engelsk kanal, då dök en reklamfilm upp:

commercial

Jag brast ut i skratt! Clas Ohlson! På engelska på min dator på Kreta! Han hemsöker mig!

Min senaste sambo (lugn, de är bara 2 st totalt) älskade Clas Ohlsons katalog. Det var långa stunder inlåst på toaletten med Clas som också var med i sängen som godnattsaga. I stort sett i alla möjliga och omöjliga situationer. Den bästa julklappen var nästa års katalog, då försvann han och Clas på juldagen.

Givetvis var jag orolig över bristen på intellektuell stimulans och vilka effekter det skulle kunna få. Jag menar, hur utvecklande eller utmanande eller berikande är det att titta på verktyg i en katalog om och om igen? Något begränsat språk och enahanda handling vågar jag påstå. Så det fälldes väl ibland en och annan halvtaskig kommentar och gliring från mitt håll. Givetvis hänvisades mina utspel till att jag inte förstod Clas Ohlsons magiska värld och det kan stämma. Den är ungefär lika främmande för mig som fantasy-genren.

Men visst verkar det lite knasigt att Clas bor i Insjön som i början av 1900-talet flyttades inåt land från sjön Insjön. Jag menar, kan man överhuvudtaget lita på karl´n som bor i en ort som heter Insjön som inte ligger vid en sjö? Bara lögn och förbannad dikt!

Det där med verktyg och tillbehör (å de är många…) är förresten intressant! Jag undrade varför det behövdes två borrmaskiner – en sladdlös och en med sladd. Jag undrar fortfarande och har fått flera olika svar från olika källor. Det verkar minst sagt förvirrat och inte speciellt vederhäftigt att det inte går att få ett entydligt svar. En del ”saker” i verktygsskåpet motiverades med ”kan vara bra att ha” och det måste jag erkänna är något som går över min begreppssfär. Jag är nämligen ingen samlare och köper eller ordnar vad jag behöver när behov uppstår.

Tillbaka till Clas! Efter några år öppnade Clas Ohlson butik i Malmö. Jag trodde att sambon skulle tjuta av lycka och rusa dit men icke! Jag undrade lite försynt om vi inte skulle hedra butiken med ett besök, se utbudet ”in real life” so to say. Njäe, det var inte samma sak, det var inte ”grejen”. Nähä?

Hur som helst körde vi dit och gick runt ett tag. Jag var lite nervös för hur det skulle gå med hushållskassan när allt fanns så tillgängligt. Skulle vi behöva diskutera inne i butiken, skulle det bli ett himla liv med skäll och uppträde? Skulle jag behöva lösa ut sambon? Och var skulle vi få plats med fler ”nödvändigheter”?

Efter en stund var vi klara med inspektionen. Sambon lämnade butiken utan så mycket som ett enda litet spik medan hans sambo hade två kassar med jättebra och praktiska varor för strax under tusenlappen.

Där fick jag för gliringar och kommentarer, nu kom de i retur! Så jag trodde att det stod 1-1, att det var ur världen, men jag ska tydligen aldrig bli fri från Clas Ohlson. Han från Insjön.

SISTA CHANSEN!
Boka höstens vandringsvecka senast den 15 juli
och du får 15 % rabatt!

Mer information på  hemsidan http://inspirewiz.com
Välkommen att vandra och Καλώς ορίσατε till Kreta!

 

11 tankar på “Svenskt företag in English στην Κρήτη

 1. juliann66

  Hahaha! Jag känner igen det där lite grann. Var det inte Clas, så var det Biltema för två föredettingar. Mannen vägrar Biltema, men går till nöds till Clas i Sjön när det kniper, men katalogerna åker i återvinningen! 😀

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. juliann66

    Jag tror det. Och kanske det är en dröm om att vara händigare än de verkligen är som gör att de begraver sig i katalogerna med prylar som får alla amatörer att se ut som proffs 😉

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. iamittilivet Inläggets författare

     Läste nå’nstans att när karlar låser in sig på toa och stannar länge är det för att få egentid. Kanske katalogen fungerar likadant? Ett sätt att stänga ute, få vara ifred i en egen bubbla.

     Gillad av 1 person

     Svara
 2. Alexandra

  Du kan gissa hur förvånad jag blev en sen natt när jag zappa runt bland våra grekiska kanaler och plötsligt hör svenska. Svartvitt… Åsa-Nisse?! Väldigt mystiskt att någon liten grekisk kanal hade valt att köpa in den och visa mitt i natten

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Alexandra

    haha ja verkligen! Sen körde dom Wallander på torsdag kvällarna på någon ganska stor kanal ett bra tag. Men de är ju lite mer förståligt, även om de känns konstigt när de helt plötsligt kommer svenska program. Men Åsa-Nisse vill väl ingen ens hemma se på längre.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s