Gästbloggare

Det är så varmt så jag kan inte tänka. Då kan det passa bra att släppa fram en gästbloggare. Jag blev tidigt en av UNICEF:s ”Bloggare för varenda unge” och har haft några privatpersoner som skrivit inlägg (välkommen du som känner för att skriva ett inlägg!). Sedan bloggen var med på listan i Expressen har jag fått några förfrågningar. Här kommer ett inlägg som passar bra in i bloggen: för- och nackdelar med paketresa och att boka separat.

365saker_se

Gästbloggare: flygresor.se 

Paketresa eller inte?

Vad är egentligen bäst, att boka en paketresa, där både flyg och hotell ingår, eller att boka de båda separat? Helt klart så är det ju enklast och bekvämast att boka paketresor, eftersom man inte behöver organisera lika mycket. När man landar på ankomstflygplatsen är transporten (vanligtvis) ordnad och man kommer fram till sitt hotell snabbt och säkert.

Men även om den enkelheten är en stor fördel för många, så inskränker den ju också en del på ens frihet. Det är svårt eller nästan omöjligt att boka en resa som är precis så lång, och under precis den tid man vill resa, om det nödvändigtvis ska vara en paketresa. Samtidigt måste man vara ute i så pass god tid så att paketresorna helt enkelt inte hinner ta slut – de har ju en begränsad mängd med platser.

Billigare eller inte?

Sedan vad gäller priset är det lite mer dubbelt. Letar man rätt på flygresa och boende på egen hand kan man få det hela mycket billigt, men det krävs då en del sökande, samtidigt som paketresor ofta har en viss rabatt inbakad, genom att det ingår extra saker som annars skulle kostat pengar (om man nu vill ha dessa saker).

Att söka reda på en billig flygresa på egen hand är heller inte så svårt, det är i princip bara att använda sig av en av de sajter som finns där man kan jämföra priset på flygresor. På samma sätt är det till stor del för hotell.

Slutligen är det också så att det inte alltid går att köpa paketresor till de destinationer man är intresserad av, speciellt om det rör sig om lite mindre ”turistiga” resmål. Då får man helt enkelt leta reda på billigast möjliga flygresa och hotell på egen hand, och skräddarsy resan efter eget huvud.

(bild från 365saker.se)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s